mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi yeni bireylerini bekliyor

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2023 - 13:02, Güncelleme: 25.08.2023 - 11:24
 

ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi yeni bireylerini bekliyor

ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi yeni bireylerini bekliyor

Yaşlanan bireylere tekrar eğitim hakkı vererek onların toplumda var olmasını sürdürmek için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesinde 21 Ağustos’ta başlayan kayıtlar 4 Eylül’e kadar devam edecek.Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) bilimsel ve akademik çalışmalar tüm hızıyla sürerken diğer yandan da sosyal ve kültürel projeler devam ediyor. Yaş almış bireylere tazelenme için yeni bir fırsat vermek adına ALKÜ ile Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü arasında 2021 yılında imzalanan "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi" için yeni dönem kayıtları başladı. 2022-2023 Akademik Yılı itibarıyla başlayan projenin bu yıl ikinci dönem kayıtları 21 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılıyor. 2 Ekim’de derslere başlanacak projeye 60 yaş üstü bireylerin ilgisi de yoğun oluyor.Kayıtlar bireysel başvuruyla yapılıyorYeni dönem kayıtlarının başlamasıyla birlikte 60 yaş üstü bireylere çağrıda bulunan 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Nalbant, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Özgür Nalbant, “Bizler ALKÜ olarak Üniversite bünyesinde yaşlı bireylerin toplumsal hayata aktif katılımının desteklenmesini hedefliyoruz. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar uzun dönemde beklediğimiz gibi giderse bu projenin devamında yaş almış bireylere lisansüstü programlar da açabiliriz. Projeye katılmak isteyenler, ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Ofisi’ne başvurabilirler. Başvuruyu bireysel olarak alıyoruz. Projeye katılmak isteyenler başvuru için üniversite yerleşkemize gelerek bize ulaşabilirler ve ilgili formları doldurabilirler. Kayıt için nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf ve okuryazar belgesi yeterli oluyor. Bizler ayrıca bazı test ve değerlendirmeler yapıyoruz. Programa devam etmesinde sakınca olmayan bireyleri programa alıyoruz. Detaylı bilgi ve başvuru için ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Ofisi ile iletişime geçilebilir” dedi.Birbirinden öğretici dersler ve eğlenceli etkinlikler yapılıyor60+ Tazelenme Üniversitesinde dört yıllık müfredat çerçevesinde genel sağlık bilgisi, yaşlı bakımı, beslenme, yemek pişirme, örgü örme, tamir tadilat, afet bilinci, uzay bilimleri, işaret dili, yabancı dil, arkeoloji, organik tarım, para-yatırım, hukuk ve felsefe gibi çok çeşitli kuramsal dersler veriliyor. Bunların yanında uygulamalı olarak yüzme, tenis, masa tenisi, dans, bocce, plates ve doğa sporları gibi sportif dersler de yer alıyor. Ayrıca öğrencilerle birlikte kültür ve sanat etkinlikleri ile yurt içi ve dışı geziler düzenleniyor. Öte yandan, 60+ Tazelenme Üniversitesinin her öğrencisine ALKÜ öğrenci kartı da veriliyor.
ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi yeni bireylerini bekliyor
Yaşlanan bireylere tekrar eğitim hakkı vererek onların toplumda var olmasını sürdürmek için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesinde 21 Ağustos’ta başlayan kayıtlar 4 Eylül’e kadar devam edecek.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) bilimsel ve akademik çalışmalar tüm hızıyla sürerken diğer yandan da sosyal ve kültürel projeler devam ediyor. Yaş almış bireylere tazelenme için yeni bir fırsat vermek adına ALKÜ ile Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü arasında 2021 yılında imzalanan "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi" için yeni dönem kayıtları başladı. 2022-2023 Akademik Yılı itibarıyla başlayan projenin bu yıl ikinci dönem kayıtları 21 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılıyor. 2 Ekim’de derslere başlanacak projeye 60 yaş üstü bireylerin ilgisi de yoğun oluyor.

Kayıtlar bireysel başvuruyla yapılıyor
Yeni dönem kayıtlarının başlamasıyla birlikte 60 yaş üstü bireylere çağrıda bulunan 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Nalbant, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Özgür Nalbant, “Bizler ALKÜ olarak Üniversite bünyesinde yaşlı bireylerin toplumsal hayata aktif katılımının desteklenmesini hedefliyoruz. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar uzun dönemde beklediğimiz gibi giderse bu projenin devamında yaş almış bireylere lisansüstü programlar da açabiliriz. Projeye katılmak isteyenler, ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Ofisi’ne başvurabilirler. Başvuruyu bireysel olarak alıyoruz. Projeye katılmak isteyenler başvuru için üniversite yerleşkemize gelerek bize ulaşabilirler ve ilgili formları doldurabilirler. Kayıt için nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf ve okuryazar belgesi yeterli oluyor. Bizler ayrıca bazı test ve değerlendirmeler yapıyoruz. Programa devam etmesinde sakınca olmayan bireyleri programa alıyoruz. Detaylı bilgi ve başvuru için ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Ofisi ile iletişime geçilebilir” dedi.

Birbirinden öğretici dersler ve eğlenceli etkinlikler yapılıyor
60+ Tazelenme Üniversitesinde dört yıllık müfredat çerçevesinde genel sağlık bilgisi, yaşlı bakımı, beslenme, yemek pişirme, örgü örme, tamir tadilat, afet bilinci, uzay bilimleri, işaret dili, yabancı dil, arkeoloji, organik tarım, para-yatırım, hukuk ve felsefe gibi çok çeşitli kuramsal dersler veriliyor. Bunların yanında uygulamalı olarak yüzme, tenis, masa tenisi, dans, bocce, plates ve doğa sporları gibi sportif dersler de yer alıyor. Ayrıca öğrencilerle birlikte kültür ve sanat etkinlikleri ile yurt içi ve dışı geziler düzenleniyor. Öte yandan, 60+ Tazelenme Üniversitesinin her öğrencisine ALKÜ öğrenci kartı da veriliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop