mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Turizm kenti Antalya’da yabancı işletmeler ile Türk işletmeler arasında saç sakal kavgası

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2023 - 16:52, Güncelleme: 22.08.2023 - 15:34
 

Turizm kenti Antalya’da yabancı işletmeler ile Türk işletmeler arasında saç sakal kavgası

Turizm kenti Antalya’da yabancı işletmeler ile Türk işletmeler arasında saç sakal kavgası

Turizm kenti Antalya’da, apartman aralarında Rusya ve Ukraynalı vatandaşlar tarafından açılan kuaför ve güzellik salonları tartışma konusu oldu. Bazı mahallelerde Rus ve Türk işletmeler yan yana hizmet verirken, Antalya Erkek Berberler Odası Başkan Vekili Turhan Ersoy, “Bizim üyelerimizde saç sakal en iyi hizmet 600 TL’ye verilirken, bu arkadaşlar bin 300 TL kadar hizmet veriyorlar. Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar, apartman aralarında dükkân açıyorlar” sözleri ile tepki gösterdi.Rusya-Ukrayna savaşından sonra turizm kenti Antalya’ya yaşamaya başlayan Ruslar ve Ukraynalılar sektör olarak kuaför ve güzellik merkezi işine yöneldi. İşletmeler için en fazla göçün aldığı Konyaaltı bölgesi tercih edildi. İşletmelerin daha çok apartman aralarında açıldığı, ilan ve reklamlarının ise Rusça ve Ukrayna dilinde yapıldığı görüldü. Bazı bölgelerde ise Rus ve Ukrayna işletmelerin yan yana hizmet verdiği görüldü. İşletmelerde fahiş fiyatlara hizmet verildiği söylentisi kentte tartışma konusu oldu."Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar"Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Erkek Berberler Odası Başkan Vekili Turhan Ersoy, “Maalesef bu yönde bir gündemimiz var. Son zamanlarda çok fazla şikâyet almaya başladık. Bunların yoğun olduğu bölge Konyaaltı ilçesidir. Bizim üyelerimizde saç sakal en iyi hizmet 600 TL’ye verilirken, bu arkadaşlar bin 300 TL kadar hizmet veriyorlar. Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar, apartman aralarında dükkan açıyorlar. Bizim üyelerimiz iş yeri açmak için 3 yıl kalfalık, 3 yıl ustalık belgesi, 1 yıl da usta öğretici belgesi için 7 yıl okul okuyorlar. Bu arkadaşların belge sorunluluğu yok. Ticaret Odasına kayıt olarak dükkan açıyorlar. Biz üyelerimiz ile onlar arasında bir tartışma yaşanır diye tedirgin oluyoruz” dedi."Kaçak çalışma olayı çok fazla var"Konyaaltı ilçesinde 20 yıldır güzellik merkezi işleten Suat Sert, “Ağırlıklı olarak bu bölgede bulunuyorlar. Bizim piyasamızı fiyat olarak çok yukarı çektiler. Ayrıca onlar personeline çok yüksek maaş verdikleri için biz personel bulamıyoruz. Biz asgari ücret verirken onlar 20 bin TL maaş veriyorlar. Kaçak çalışma olayı çok fazla var. Müşteri potansiyelimiz de çok etkilendi. Maddi olarak bizi çok zorladılar” sözlerine yer verdi.
Turizm kenti Antalya’da yabancı işletmeler ile Türk işletmeler arasında saç sakal kavgası
Turizm kenti Antalya’da, apartman aralarında Rusya ve Ukraynalı vatandaşlar tarafından açılan kuaför ve güzellik salonları tartışma konusu oldu. Bazı mahallelerde Rus ve Türk işletmeler yan yana hizmet verirken, Antalya Erkek Berberler Odası Başkan Vekili Turhan Ersoy, “Bizim üyelerimizde saç sakal en iyi hizmet 600 TL’ye verilirken, bu arkadaşlar bin 300 TL kadar hizmet veriyorlar. Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar, apartman aralarında dükkân açıyorlar” sözleri ile tepki gösterdi.
Rusya-Ukrayna savaşından sonra turizm kenti Antalya’ya yaşamaya başlayan Ruslar ve Ukraynalılar sektör olarak kuaför ve güzellik merkezi işine yöneldi. İşletmeler için en fazla göçün aldığı Konyaaltı bölgesi tercih edildi. İşletmelerin daha çok apartman aralarında açıldığı, ilan ve reklamlarının ise Rusça ve Ukrayna dilinde yapıldığı görüldü. Bazı bölgelerde ise Rus ve Ukrayna işletmelerin yan yana hizmet verdiği görüldü. İşletmelerde fahiş fiyatlara hizmet verildiği söylentisi kentte tartışma konusu oldu.

"Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Erkek Berberler Odası Başkan Vekili Turhan Ersoy, “Maalesef bu yönde bir gündemimiz var. Son zamanlarda çok fazla şikâyet almaya başladık. Bunların yoğun olduğu bölge Konyaaltı ilçesidir. Bizim üyelerimizde saç sakal en iyi hizmet 600 TL’ye verilirken, bu arkadaşlar bin 300 TL kadar hizmet veriyorlar. Sosyal medya üzerinden örgütlenip müşteri buluyorlar, apartman aralarında dükkan açıyorlar. Bizim üyelerimiz iş yeri açmak için 3 yıl kalfalık, 3 yıl ustalık belgesi, 1 yıl da usta öğretici belgesi için 7 yıl okul okuyorlar. Bu arkadaşların belge sorunluluğu yok. Ticaret Odasına kayıt olarak dükkan açıyorlar. Biz üyelerimiz ile onlar arasında bir tartışma yaşanır diye tedirgin oluyoruz” dedi.

"Kaçak çalışma olayı çok fazla var"
Konyaaltı ilçesinde 20 yıldır güzellik merkezi işleten Suat Sert, “Ağırlıklı olarak bu bölgede bulunuyorlar. Bizim piyasamızı fiyat olarak çok yukarı çektiler. Ayrıca onlar personeline çok yüksek maaş verdikleri için biz personel bulamıyoruz. Biz asgari ücret verirken onlar 20 bin TL maaş veriyorlar. Kaçak çalışma olayı çok fazla var. Müşteri potansiyelimiz de çok etkilendi. Maddi olarak bizi çok zorladılar” sözlerine yer verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop