mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Avrupalı mutfak eşyasında Türkiye'yi seçiyor

Gündem 17.04.2022 - 10:47, Güncelleme: 17.04.2022 - 10:47
 

Avrupalı mutfak eşyasında Türkiye'yi seçiyor

Avrupalının mutfak eşyalarındaki tercihi Türkiye oldu. EVSİD, sektör olarak hedeflerinin küresel bazda ilk üç içerisinde yer almak olduğunu kaydetti.İSTANBUL (İGFA) - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği'nin (EVSİD) Türk ürünlerini Avrupalılarla buluşturmak için Polonya'da düzenlediği Invitation Only Europe etkinliğine ilgi büyük oldu. 11 Avrupa ülkesinden katılımın olduğu etkinliğin Türk firmaları açısından çok iyi geçtiğini kaydeden EVSİD Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, sektör olarak hedeflerini küresel bazda ilk 3 içerisinde yer almak ve ihracatın kilogram değerini 3,6 dolardan 6 dolara yükseltmek olarak belirlediklerini söyledi. Geçtiğimiz yılı yüzde 35'lik artışla 3,4 milyar dolar ihracatla tamamlayan ev ve mutfak eşyaları sektörü, bu yılın ikinci yurtdışı buluşmasını Fas'ın ardından Polonya'da gerçekleştirdi. Polonya'da düzenlenen Invitation Only Europe etkinliğinde Avrupa'nın 11 ülkesinden 45 alıcıyı, 36 Türk firması ile buluşturduklarını ve çok iyi sonuçlar aldıklarını belirten EVSİD Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, bunun şimdiye kadar yurtdışında gerçekleştirdikleri en büyük etkinlik olduğunun altını çizdi. Sektör olarak şimdiye kadar ihracatta hep toplam rakam üzerinden konuşup hedefler belirlediklerini anlatan Baycar, bundan sonra ise ihracata daha farklı bir bakış açısı geliştireceklerine dikkat çekti. Son dönemde dünya genelinde yaşanan ham madde fiyat artışlarına da dikkat çeken Baycar, "Buradaki fiyat dalgalanmaları çok önemli bir sorun. Örneğin bir tencerenin fiyatını üretimde kullandığımız enerji, ana bileşen olan metal ve ambalajın fiyatı belirliyor. Yurtdışı müşterilerimizle uzun vadeli anlaşmalar yaparken maliyetlerimizi öngörebilmemiz gerekiyor. Bu açıdan üreticimiz tarihin en zor günlerini yaşıyor." dedi.

Avrupalının mutfak eşyalarındaki tercihi Türkiye oldu. EVSİD, sektör olarak hedeflerinin küresel bazda ilk üç içerisinde yer almak olduğunu kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği'nin (EVSİD) Türk ürünlerini Avrupalılarla buluşturmak için Polonya'da düzenlediği Invitation Only Europe etkinliğine ilgi büyük oldu.

11 Avrupa ülkesinden katılımın olduğu etkinliğin Türk firmaları açısından çok iyi geçtiğini kaydeden EVSİD Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, sektör olarak hedeflerini küresel bazda ilk 3 içerisinde yer almak ve ihracatın kilogram değerini 3,6 dolardan 6 dolara yükseltmek olarak belirlediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yılı yüzde 35'lik artışla 3,4 milyar dolar ihracatla tamamlayan ev ve mutfak eşyaları sektörü, bu yılın ikinci yurtdışı buluşmasını Fas'ın ardından Polonya'da gerçekleştirdi.

Polonya'da düzenlenen Invitation Only Europe etkinliğinde Avrupa'nın 11 ülkesinden 45 alıcıyı, 36 Türk firması ile buluşturduklarını ve çok iyi sonuçlar aldıklarını belirten EVSİD Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve Yurtdışı Projeler Komitesi Başkanı Beyhan Baycar, bunun şimdiye kadar yurtdışında gerçekleştirdikleri en büyük etkinlik olduğunun altını çizdi. Sektör olarak şimdiye kadar ihracatta hep toplam rakam üzerinden konuşup hedefler belirlediklerini anlatan Baycar, bundan sonra ise ihracata daha farklı bir bakış açısı geliştireceklerine dikkat çekti.

Son dönemde dünya genelinde yaşanan ham madde fiyat artışlarına da dikkat çeken Baycar, "Buradaki fiyat dalgalanmaları çok önemli bir sorun. Örneğin bir tencerenin fiyatını üretimde kullandığımız enerji, ana bileşen olan metal ve ambalajın fiyatı belirliyor. Yurtdışı müşterilerimizle uzun vadeli anlaşmalar yaparken maliyetlerimizi öngörebilmemiz gerekiyor. Bu açıdan üreticimiz tarihin en zor günlerini yaşıyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop