mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Glütensiz gıdaya ücretsiz ve kolay erişim

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2023 - 12:37, Güncelleme: 28.12.2023 - 12:13
 

Glütensiz gıdaya ücretsiz ve kolay erişim

Glütensiz gıdaya ücretsiz ve kolay erişim

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yılda sadece glütensiz gıda tüketmek zorunda olan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi desteğinde bulunuldu.Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, glütensiz un, kurabiye şehriye, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımını sahiplerine ücretsiz ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 4 yılda özel beslenme ihtiyacı duyan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi desteğinde bulundu.Glutensiz gıdalara erişim zor ve pahalıBüyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan glütensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri, ekipler tarafından başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediliyor. Kepez’de 3 çocukları da çölyak hastası olan Emin Bülent Eren, glütensiz gıda kolisi yardımından duydukları memnuniyeti ifade ederek, ‘Çocuklarımızın yiyebileceği besin maddeleri kısıtlı olduğu için temin etmekte de zorluk yaşıyoruz. İstanbul’dan un getirdiğimiz zamanlar oldu. Ayrıca piyasada bulunan glütensiz ürünler pahalı. Almakta zorlanıyorduk. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup gıda kolisi almaya başladıktan sonra çok rahatladık’ diye konuştu.Anne Raziye Eren de, "Çocuklarım doğum günlerinde kendi pastalarını yiyemiyordu. Artık Büyükşehir’in gönderdiği gıda kolisiyle çeşit çeşit yemek yapıyorum. Mesela glütensiz undan kek yapıyorum severek yiyebiliyorlar" dedi.Muratpaşa’da 6 yaşındaki çölyak hastası oğlunun glütensiz gıdaları anne Dilek Büyüklük’e teslim edildi. Glütensiz ürünleri temin etmenin kolay olmadığını söyleyen Dilek Büyüklük, "Oğlum Emir Görkem dört yıldır çölyak hastası. Küçük olduğu için yemek yemiyor ve seçiyordu. Çok zorlanıyorduk. Emir’in yiyebileceği glütensiz ürünleri her yerde bulmak çok zor. Ayrıca pahalı ürünler. Büyükşehir Belediyesi sağ olsun evimize kadar gelip teslim ediyor. Artık oğlum çok daha iyi besleniyor. Kurabiyesini severek yiyor, glütensiz unla kek, krep, pankek ve poğaça yapıyorum" diye konuştu.Çölyak hastaları, çölyak teşhisi konulmuş sağlık raporu ve dilekçeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabiliyor. Sosyal inceleme uzmanlarının değerlendirmeleri sonucu sosyo-ekonomik durumlarına göre uygun vatandaşların adreslerine ücretsiz olarak glütensiz gıda paketi sağlandığı bildirildi.
Glütensiz gıdaya ücretsiz ve kolay erişim
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yılda sadece glütensiz gıda tüketmek zorunda olan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi desteğinde bulunuldu.
Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, glütensiz un, kurabiye şehriye, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımını sahiplerine ücretsiz ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 4 yılda özel beslenme ihtiyacı duyan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi desteğinde bulundu.

Glutensiz gıdalara erişim zor ve pahalı
Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan glütensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri, ekipler tarafından başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediliyor. Kepez’de 3 çocukları da çölyak hastası olan Emin Bülent Eren, glütensiz gıda kolisi yardımından duydukları memnuniyeti ifade ederek, ‘Çocuklarımızın yiyebileceği besin maddeleri kısıtlı olduğu için temin etmekte de zorluk yaşıyoruz. İstanbul’dan un getirdiğimiz zamanlar oldu. Ayrıca piyasada bulunan glütensiz ürünler pahalı. Almakta zorlanıyorduk. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup gıda kolisi almaya başladıktan sonra çok rahatladık’ diye konuştu.
Anne Raziye Eren de, "Çocuklarım doğum günlerinde kendi pastalarını yiyemiyordu. Artık Büyükşehir’in gönderdiği gıda kolisiyle çeşit çeşit yemek yapıyorum. Mesela glütensiz undan kek yapıyorum severek yiyebiliyorlar" dedi.
Muratpaşa’da 6 yaşındaki çölyak hastası oğlunun glütensiz gıdaları anne Dilek Büyüklük’e teslim edildi. Glütensiz ürünleri temin etmenin kolay olmadığını söyleyen Dilek Büyüklük, "Oğlum Emir Görkem dört yıldır çölyak hastası. Küçük olduğu için yemek yemiyor ve seçiyordu. Çok zorlanıyorduk. Emir’in yiyebileceği glütensiz ürünleri her yerde bulmak çok zor. Ayrıca pahalı ürünler. Büyükşehir Belediyesi sağ olsun evimize kadar gelip teslim ediyor. Artık oğlum çok daha iyi besleniyor. Kurabiyesini severek yiyor, glütensiz unla kek, krep, pankek ve poğaça yapıyorum" diye konuştu.
Çölyak hastaları, çölyak teşhisi konulmuş sağlık raporu ve dilekçeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabiliyor. Sosyal inceleme uzmanlarının değerlendirmeleri sonucu sosyo-ekonomik durumlarına göre uygun vatandaşların adreslerine ücretsiz olarak glütensiz gıda paketi sağlandığı bildirildi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop