mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Ev ekonomisine ek kaynak "Çevreci Komşu Kart"

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2024 - 12:23, Güncelleme: 17.01.2024 - 12:02
 

Ev ekonomisine ek kaynak "Çevreci Komşu Kart"

Ev ekonomisine ek kaynak "Çevreci Komşu Kart"

Muratpaşa Belediyesinin "Çevreci Komşu Kart" projesiyle ilçe sakinleri 2023’te cam, plastik, kağıt ve metalden oluşan 2 milyon 242 bin 809 kilogram ambalaj atığını kaynağında ayrıştırdı ve 1 milyon 945 bin 817 lira kazandı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin de temelini oluşturan Muratpaşa Belediyesinin geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, Nisan 2016’da 2 mahallede pilot uygulama olarak başladı. Elde edilen başarının ardından proje tüm Muratpaşa’da uygulanmaya başlandı.Projeyle geçen yıl, cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan 2 milyon 242 bin 809 kilogram ambalaj atığı ev ev toplandı. İlçe sakinleri atmayıp biriktirdikleri bu atıklar karşılığında 1 milyon 945 bin 817 lira kazandı. Muratpaşa’da 2023’de en fazla toplanan atık türü yüzde 44 oranla kağıt olurken, bunu yüzde 31 oranında plastik atık takip etti.Muratpaşa Belediyesinin 2016’da hayata geçirdiği Çevreci Komşu Kart Projesi çerçevesinde bugüne kadar 23 milyon geri dönüştürülebilir atık toplandı. Ev ekonomisi için ek oluşturan projeyle ilçe sakinleri 10 milyon 300 bin lira kazandı.
Ev ekonomisine ek kaynak "Çevreci Komşu Kart"
Muratpaşa Belediyesinin "Çevreci Komşu Kart" projesiyle ilçe sakinleri 2023’te cam, plastik, kağıt ve metalden oluşan 2 milyon 242 bin 809 kilogram ambalaj atığını kaynağında ayrıştırdı ve 1 milyon 945 bin 817 lira kazandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin de temelini oluşturan Muratpaşa Belediyesinin geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, Nisan 2016’da 2 mahallede pilot uygulama olarak başladı. Elde edilen başarının ardından proje tüm Muratpaşa’da uygulanmaya başlandı.
Projeyle geçen yıl, cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan 2 milyon 242 bin 809 kilogram ambalaj atığı ev ev toplandı. İlçe sakinleri atmayıp biriktirdikleri bu atıklar karşılığında 1 milyon 945 bin 817 lira kazandı. Muratpaşa’da 2023’de en fazla toplanan atık türü yüzde 44 oranla kağıt olurken, bunu yüzde 31 oranında plastik atık takip etti.
Muratpaşa Belediyesinin 2016’da hayata geçirdiği Çevreci Komşu Kart Projesi çerçevesinde bugüne kadar 23 milyon geri dönüştürülebilir atık toplandı. Ev ekonomisi için ek oluşturan projeyle ilçe sakinleri 10 milyon 300 bin lira kazandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop