mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

2023'le Birlikte Bir Çok Düzenleme Yürürlükte

Gündem 02.01.2023 - 11:06, Güncelleme: 02.01.2023 - 11:06
 

2023'le Birlikte Bir Çok Düzenleme Yürürlükte

2023 yılının ilk günüyle birlikte pek çok yeni düzenleme de hayata geçti. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren o yeni uygulamalar...

Yeni yıl yenilikleri de beraberinde getirdi. Çalışanlardan öğrencilere, ticaretten turizme pek çok düzenleme 2023'ün ilk günüyle birlikte hayata geçti. Yüzde 54,66'lık artışla 8 bin 506 liraya yükseltilen yeni asgari ücret 2023 yılı boyunca uygulanacak. Memur ve emekliler de maaşlarını bu ay zamlı alacak. Milyonlarca kişinin 6 aylık zam oranı yarın aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. BURSLAR YÜZDE 50 ZAMLI YATACAK Yaklaşık 1 buçuk milyon öğrencinin burs ve öğrenim kredisi bu ay yüzde 50'ye yakın zamlı olarak hesaplara yatırılacak. Lisans öğrencilerine bin 250, yüksek lisans öğrencilerine 2 bin 500, doktora öğrencilerine ise 3 bin 750 lira aylık ödeme yapılacak. KONAKLAMA VERGİSİ DEVREDE Yurt dışında uygulanan konaklama vergisi Türkiye'de de devrede... Otel, tatil köyü, butik otel, pansiyon, köy ve yayla evi ile kampinglerde kalanlardan yüzde 2 oranında vergi alınacak. VALE HİZMETİNDE YENİ DÖNEM Yeni yılla birlikte valeler için "mesleki yeterlilik belgesi" mecburiyeti yürürlüğe girdi. Kuyumcuların da ticari faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesine sahip olması gerekecek. EVCİL HAYVANLARA ÇİP ZORUNLULUĞU YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Sahipli kedi ve köpeklerin kayıt altına alınarak korunmasını sağlayacak mikroçip uygulaması artık zorunlu. İşlemi yaptırmamış evcil hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası verilecek.
2023 yılının ilk günüyle birlikte pek çok yeni düzenleme de hayata geçti. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren o yeni uygulamalar...

Yeni yıl yenilikleri de beraberinde getirdi. Çalışanlardan öğrencilere, ticaretten turizme pek çok düzenleme 2023'ün ilk günüyle birlikte hayata geçti.

Yüzde 54,66'lık artışla 8 bin 506 liraya yükseltilen yeni asgari ücret 2023 yılı boyunca uygulanacak.

Memur ve emekliler de maaşlarını bu ay zamlı alacak.

Milyonlarca kişinin 6 aylık zam oranı yarın aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak.

BURSLAR YÜZDE 50 ZAMLI YATACAK

Yaklaşık 1 buçuk milyon öğrencinin burs ve öğrenim kredisi bu ay yüzde 50'ye yakın zamlı olarak hesaplara yatırılacak.

Lisans öğrencilerine bin 250, yüksek lisans öğrencilerine 2 bin 500, doktora öğrencilerine ise 3 bin 750 lira aylık ödeme yapılacak.

KONAKLAMA VERGİSİ DEVREDE

Yurt dışında uygulanan konaklama vergisi Türkiye'de de devrede...

Otel, tatil köyü, butik otel, pansiyon, köy ve yayla evi ile kampinglerde kalanlardan yüzde 2 oranında vergi alınacak.

VALE HİZMETİNDE YENİ DÖNEM

Yeni yılla birlikte valeler için "mesleki yeterlilik belgesi" mecburiyeti yürürlüğe girdi.

Kuyumcuların da ticari faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesine sahip olması gerekecek.

EVCİL HAYVANLARA ÇİP ZORUNLULUĞU YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Sahipli kedi ve köpeklerin kayıt altına alınarak korunmasını sağlayacak mikroçip uygulaması artık zorunlu.

İşlemi yaptırmamış evcil hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop