mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanyalı Pilot Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Asayiş (İGFA) - İGFA Haber Ajansı | 26.04.2022 - 11:59, Güncelleme: 26.04.2022 - 11:59
 

Alanyalı Pilot Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde sivil eğitim uçuşu yapan tek motorlu bir uçak, yerleşim yerinde evlerin arasına düştü. Kazada Alanyalı pilot Murat Avşar ve pilot Furkan Oktum hayatını kaybetti.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dün yaşanan ve iki pilotun ölümüne neden olan uçak kazasıyla ilgili uçağın bağlı olduğu havayolu şirketi PIC Uçuş Türkiye'den açıklama geldi. Şirket, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa Yunuseli Havalimanı’ndan Yenişehir Havalimanı’na seyrüsefer düzenlemek amacıyla kalkış yapan TC-UPT tescilli hava aracının henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü kırıma uğradığı kaydedildi. Kaza sonrasında ilk önceliklerinin arama ve kurtarma ekipleri ile koordineli bir şekilde hava aracımıza ulaşıp uçuş ekibinin ve bölgede yaşayan vatandaşların sağlık durumları ile alakalı bilgi edinmek olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu elim kazanın gerçekleştiği bölgede hiçbir vatandaşımız zarar görmemiş olsa da ne yazık ki pilotlarımız Plt. Murat Avşar ve Plt. Furkan Otkum, meydana gelen elim hadisede vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Bu zorlu süreç bizler kadar vefat eden pilotlarımızın yakınları için de zor bir süreçtir. Bu elim kazanın meydana geliş sebeplerinin şeffaflıkla araştırılması konusunda hava aracı/motor/pervane üreticileri, Emniyet Güçleri, Ulaşım Emniyeti İnceleme Komisyonu ve ilgili diğer tüm otoritelerle iletişimimiz, koordinasyonumuz ve inceleme sürecimiz devam etmektedir. Öte yandan, vefat eden ekibimizin aileleri ile de temas halinde ve yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizlere ve vefat eden kanat arkadaşlarımıza bu zor süreçte vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz. Meydana gelen bu elim kazada vefat eden uçuş ekibimizin tüm yakınları ve sevenlerinin ve havacılık camiamızın başı sağolsun" ifadelerine yer verildi. Öte yandan alınan bilgiye göre soruşturma kapsamında polis ekiplerince emniyete çağırılan uçağın bağlı olduğu şirketin sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde sivil eğitim uçuşu yapan tek motorlu bir uçak, yerleşim yerinde evlerin arasına düştü. Kazada Alanyalı pilot Murat Avşar ve pilot Furkan Oktum hayatını kaybetti.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dün yaşanan ve iki pilotun ölümüne neden olan uçak kazasıyla ilgili uçağın bağlı olduğu havayolu şirketi PIC Uçuş Türkiye'den açıklama geldi.

Şirket, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa Yunuseli Havalimanı’ndan Yenişehir Havalimanı’na seyrüsefer düzenlemek amacıyla kalkış yapan TC-UPT tescilli hava aracının henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü kırıma uğradığı kaydedildi.

Kaza sonrasında ilk önceliklerinin arama ve kurtarma ekipleri ile koordineli bir şekilde hava aracımıza ulaşıp uçuş ekibinin ve bölgede yaşayan vatandaşların sağlık durumları ile alakalı bilgi edinmek olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu elim kazanın gerçekleştiği bölgede hiçbir vatandaşımız zarar görmemiş olsa da ne yazık ki pilotlarımız Plt. Murat Avşar ve Plt. Furkan Otkum, meydana gelen elim hadisede vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Bu zorlu süreç bizler kadar vefat eden pilotlarımızın yakınları için de zor bir süreçtir. Bu elim kazanın meydana geliş sebeplerinin şeffaflıkla araştırılması konusunda hava aracı/motor/pervane üreticileri, Emniyet Güçleri, Ulaşım Emniyeti İnceleme Komisyonu ve ilgili diğer tüm otoritelerle iletişimimiz, koordinasyonumuz ve inceleme sürecimiz devam etmektedir. Öte yandan, vefat eden ekibimizin aileleri ile de temas halinde ve yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizlere ve vefat eden kanat arkadaşlarımıza bu zor süreçte vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz. Meydana gelen bu elim kazada vefat eden uçuş ekibimizin tüm yakınları ve sevenlerinin ve havacılık camiamızın başı sağolsun" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan alınan bilgiye göre soruşturma kapsamında polis ekiplerince emniyete çağırılan uçağın bağlı olduğu şirketin sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop