mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Antalya’da zabıtadan karavan operasyonu

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2023 - 13:08, Güncelleme: 08.08.2023 - 11:55
 

Antalya’da zabıtadan karavan operasyonu

Antalya’da zabıtadan karavan operasyonu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sahil bandı ve mahalle aralarındaki karavanların tahliyesi sağlandı. İlçedeki 150’ye yakın karavan ya sahipleri ya da belediye ekiplerince çeki demirli araçlar ve çekiciler yardımıyla kaldırıldı.Konyaaltı ilçesinde özellikle pandemiyle birlikte doğal yaşamı tercih edip karavanlarda yaşayanların sayısı hızla arttı. Konyaaltı Sahili’ne yürüme mesafesinde ya da sahil kenarında park halinde bulunan karavanların çevreye rahatsızlık vermesi iddiasıyla zaman zaman şikayetler ve tartışmalar yaşanmıştı. Konyaaltı ilçesinde sahilde park halindeki 34 karavana ise birkaç gün önce Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye tebligatı gönderilmişti. Karavanların camına yapıştırılan tebligatta Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu’nun kararı gerekçe gösterilerek karavanların kent içinde gelişigüzel park ve bekleme yapmasının yasak olduğu bildirildi. Karavan sahiplerine 5 gün süre verildiğinin belirtildiği tebligatta, "Kaldırmadığınız takdirde aracınızın çekileceği tarafınıza tebliğ olunur" ifadeleri yer aldı. O sürenin dolmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, çevik kuvvet ve trafik polisi eşliğinde sabah saatlerinde karavanların bulunduğu noktaya geldi. Polis ekiplerinin uyarısının ardından, karavan sahiplerimin bazıları araçlarını kendileri çekti. Karavanları başında olmayanların araçları ise çekici yardımıyla yediemin otoparkı ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çekildi.Öte yandan, Gürsu Mahallesi Boğaçayı kenarındaki ve mahalle arasındaki karavanlarında tahliyesi gerçekleştirildi. Motorlu karavanlar çekici, çekme demirli olanlar belediyenin çeki demirli kamyonetleriyle çekildi.Karavancı Hakan Arkın, "Bir kişi için 60 tane karavan buradan işgalci pozisyonundaymışız gibi kaldırılıyor. Kaldıracağız mecburen. Ofisimin yakına götüreceğim. Ama yapılan yanlış bir şey” dedi."Karavancılara bir hak tanınmadı"Karavan sahibi Gürhan Başoğlu, “Karavancılara tanınmayan bir hak. Bu arazi şahsa aittir. Arazi şahsın olmasına rağmen belediye el koydu. Bizden burayı boşaltmamızı istiyorlar, arazi sahiplerinin bir şikayeti yok. Belediye düzenleme yapacağını söyledi ve bizi çıkartmaya karar verdiler. Karavan parkına gideceğiz. Orada da kalma süresi 6 gün. O sürenin uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu.Karavanını toplayan Ali Kılıçarslan, “Tebligat yapılmıştı, bugün son günümüzdü. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mecbur çekeceğiz, yapacak bir şey yok. Herkes bir yer buldu, karavan park dolu. Ben de bir yer bulacağım. Bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyorduk” ifadelerine yer verdi."Görüntü kirliliği"Karavanların parkından rahatsız olan Hakan Irmak, “Trafiği burada felç ediyorlar. Kaç kez kaza riski yaşandı. Her yerde karavan var, çift taraflı park ettiler. İnşallah temizlenecek. İnsanlar da kullanamadı burayı. Herkesi engelliyorlar, hem de evlerin önünde görüntü kirliliği yapıyor” açıklamasını yaptı.
Antalya’da zabıtadan karavan operasyonu
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sahil bandı ve mahalle aralarındaki karavanların tahliyesi sağlandı. İlçedeki 150’ye yakın karavan ya sahipleri ya da belediye ekiplerince çeki demirli araçlar ve çekiciler yardımıyla kaldırıldı.
Konyaaltı ilçesinde özellikle pandemiyle birlikte doğal yaşamı tercih edip karavanlarda yaşayanların sayısı hızla arttı. Konyaaltı Sahili’ne yürüme mesafesinde ya da sahil kenarında park halinde bulunan karavanların çevreye rahatsızlık vermesi iddiasıyla zaman zaman şikayetler ve tartışmalar yaşanmıştı. Konyaaltı ilçesinde sahilde park halindeki 34 karavana ise birkaç gün önce Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye tebligatı gönderilmişti. Karavanların camına yapıştırılan tebligatta Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu’nun kararı gerekçe gösterilerek karavanların kent içinde gelişigüzel park ve bekleme yapmasının yasak olduğu bildirildi. Karavan sahiplerine 5 gün süre verildiğinin belirtildiği tebligatta, "Kaldırmadığınız takdirde aracınızın çekileceği tarafınıza tebliğ olunur" ifadeleri yer aldı. O sürenin dolmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, çevik kuvvet ve trafik polisi eşliğinde sabah saatlerinde karavanların bulunduğu noktaya geldi. Polis ekiplerinin uyarısının ardından, karavan sahiplerimin bazıları araçlarını kendileri çekti. Karavanları başında olmayanların araçları ise çekici yardımıyla yediemin otoparkı ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çekildi.
Öte yandan, Gürsu Mahallesi Boğaçayı kenarındaki ve mahalle arasındaki karavanlarında tahliyesi gerçekleştirildi. Motorlu karavanlar çekici, çekme demirli olanlar belediyenin çeki demirli kamyonetleriyle çekildi.
Karavancı Hakan Arkın, "Bir kişi için 60 tane karavan buradan işgalci pozisyonundaymışız gibi kaldırılıyor. Kaldıracağız mecburen. Ofisimin yakına götüreceğim. Ama yapılan yanlış bir şey” dedi.

"Karavancılara bir hak tanınmadı"
Karavan sahibi Gürhan Başoğlu, “Karavancılara tanınmayan bir hak. Bu arazi şahsa aittir. Arazi şahsın olmasına rağmen belediye el koydu. Bizden burayı boşaltmamızı istiyorlar, arazi sahiplerinin bir şikayeti yok. Belediye düzenleme yapacağını söyledi ve bizi çıkartmaya karar verdiler. Karavan parkına gideceğiz. Orada da kalma süresi 6 gün. O sürenin uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Karavanını toplayan Ali Kılıçarslan, “Tebligat yapılmıştı, bugün son günümüzdü. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mecbur çekeceğiz, yapacak bir şey yok. Herkes bir yer buldu, karavan park dolu. Ben de bir yer bulacağım. Bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyorduk” ifadelerine yer verdi.

"Görüntü kirliliği"
Karavanların parkından rahatsız olan Hakan Irmak, “Trafiği burada felç ediyorlar. Kaç kez kaza riski yaşandı. Her yerde karavan var, çift taraflı park ettiler. İnşallah temizlenecek. İnsanlar da kullanamadı burayı. Herkesi engelliyorlar, hem de evlerin önünde görüntü kirliliği yapıyor” açıklamasını yaptı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop