mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya 2024'te İl Olmayı Bekliyor

Gündem 01.01.2024 - 10:16, Güncelleme: 01.01.2024 - 10:16
 

Alanya 2024'te İl Olmayı Bekliyor

Alanya’nın da aralarında bulunduğu 19 ilçenin il yapılarak 100 il 1000 ilçe vaadinin gerçekleşmesi halinde şehrin idari yönetim merkezlerinin yatırım planlaması sürüyor. Valilik ayarında kaymakamlık binasının inşaatı sürerken büyükşehir ayarında belediye binası yapımında sona gelindi.

Alanya’nın il yapılmasına yönelik geçmişte birçok siyasi lider, başbakan, bakan ve milletvekilleri şehrin göbeğinde vaatte bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009’da başbakan olarak ziyaret edip miting yaptığı Alanya’da ‘il, il, il’ sloganlarına karşılık önce Alanyaspor 1’nci lige çıksın sonrası kolay diyerek umut vermesine rağmen en ciddi beklenti MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesine de koyduğu 100 ilçe 1000 il vaadiyle doğdu. Bu vaadinin yerel seçimlerin ardından gerçekleşmesine yönelik beklenti siyasi kulislerde de en üst seviyede. VALİ KONAĞI GİBİ KAYMAKAMLIK 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yetişmeyeceği ancak seçimden sonra idari yapının değişeceği beklentisi sürmekte. Hacımehmetli’de hafriyat çalışması devam eden teknoloji ile donatılacak ancak geleneksel mimariden esintileriyle bezenecek kaymakamlık binası, Alanya il olarak ilan edilince valilik olarak hizmet edecek donanımda planlanıyor. BÜYÜKŞEHİRE LAYIK BELEDİYE SARAYI Şehrin idari yapısının yanı sıra hizmetlerinde daha konforlu olarak sürdürülmesi amacı ile akıllı bina olarak planlanan yeni belediye sarayı inşaatında son rötuşlar yapılıyor. Seçimden önce bazı birimleri taşınıp meclis toplantısı yapılması hedeflenen bina il olunması durumunda büyükşehir belediye binası gibi hizmet verecek şekilde planlandı. BAŞKAN YÜCEL DİKKAT ÇEKMİŞTİ Başkan Yücel’in kovid döneminde 82 yazan maskeli pozu ile il konusunda dikkat çekip ‘Maskelerimize bastırdığımız 82’yi inşallah plakalımızda görmek istiyoruz. İl olma beklentimiz herkese gösterebilmek adına bu maskeleri bastırdık” sözleri ile şehrin beklentisini en üst seviyede resmi ağızdan da dile getirmişti. ALANYA İLK SIRADA MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından daha tüm ilçeleri kapsayan gelişmişlik sıralamasında Antalya’da Alanya zirvede. Bakanlığın hazırladığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanılırken, ilçelerin endeks skorları sonucunda sıralama belirlendi. Antalya’da merkez ilçe konumunda olan Muratpaşa 15 ve Konyaaltı 27’nci Alanya ise gelişmişlik sıralamasında, 64’ncü sıra ile 1’nci kademe yer aldı. Manavgat 74, Kemer 80, Kepez 88, Döşemealtı 100, Serik 152, Kumluca 219 ve Aksu 225. sıra ile 2’nci kademe, Finike 258, Kaş 278, Demre 280, Gazipaşa 289, Korkuteli 307, Elmalı 401’nci sıra ile 3’ncü kademe, Akseki 419 ve İbradı 471’nci sıra ile 4’ncü kademede yer alırken Gündoğmuş ile listenin sonlarında 848’nci sıra ile 5’nci kademede yer almıştı. Ön çalışması yapılan yeni il ve ilçe düzenlemenin küskünlüğe neden olamaması için seçimden sonra hayata geçmesi bekleniyor.
Alanya’nın da aralarında bulunduğu 19 ilçenin il yapılarak 100 il 1000 ilçe vaadinin gerçekleşmesi halinde şehrin idari yönetim merkezlerinin yatırım planlaması sürüyor. Valilik ayarında kaymakamlık binasının inşaatı sürerken büyükşehir ayarında belediye binası yapımında sona gelindi.

Alanya’nın il yapılmasına yönelik geçmişte birçok siyasi lider, başbakan, bakan ve milletvekilleri şehrin göbeğinde vaatte bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009’da başbakan olarak ziyaret edip miting yaptığı Alanya’da ‘il, il, il’ sloganlarına karşılık önce Alanyaspor 1’nci lige çıksın sonrası kolay diyerek umut vermesine rağmen en ciddi beklenti MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesine de koyduğu 100 ilçe 1000 il vaadiyle doğdu. Bu vaadinin yerel seçimlerin ardından gerçekleşmesine yönelik beklenti siyasi kulislerde de en üst seviyede.

VALİ KONAĞI GİBİ KAYMAKAMLIK

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yetişmeyeceği ancak seçimden sonra idari yapının değişeceği beklentisi sürmekte. Hacımehmetli’de hafriyat çalışması devam eden teknoloji ile donatılacak ancak geleneksel mimariden esintileriyle bezenecek kaymakamlık binası, Alanya il olarak ilan edilince valilik olarak hizmet edecek donanımda planlanıyor.

BÜYÜKŞEHİRE LAYIK BELEDİYE SARAYI

Şehrin idari yapısının yanı sıra hizmetlerinde daha konforlu olarak sürdürülmesi amacı ile akıllı bina olarak planlanan yeni belediye sarayı inşaatında son rötuşlar yapılıyor. Seçimden önce bazı birimleri taşınıp meclis toplantısı yapılması hedeflenen bina il olunması durumunda büyükşehir belediye binası gibi hizmet verecek şekilde planlandı.

BAŞKAN YÜCEL DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Başkan Yücel’in kovid döneminde 82 yazan maskeli pozu ile il konusunda dikkat çekip ‘Maskelerimize bastırdığımız 82’yi inşallah plakalımızda görmek istiyoruz. İl olma beklentimiz herkese gösterebilmek adına bu maskeleri bastırdık” sözleri ile şehrin beklentisini en üst seviyede resmi ağızdan da dile getirmişti.

ALANYA İLK SIRADA

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından daha tüm ilçeleri kapsayan gelişmişlik sıralamasında Antalya’da Alanya zirvede. Bakanlığın hazırladığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanılırken, ilçelerin endeks skorları sonucunda sıralama belirlendi. Antalya’da merkez ilçe konumunda olan Muratpaşa 15 ve Konyaaltı 27’nci Alanya ise gelişmişlik sıralamasında, 64’ncü sıra ile 1’nci kademe yer aldı. Manavgat 74, Kemer 80, Kepez 88, Döşemealtı 100, Serik 152, Kumluca 219 ve Aksu 225. sıra ile 2’nci kademe, Finike 258, Kaş 278, Demre 280, Gazipaşa 289, Korkuteli 307, Elmalı 401’nci sıra ile 3’ncü kademe, Akseki 419 ve İbradı 471’nci sıra ile 4’ncü kademede yer alırken Gündoğmuş ile listenin sonlarında 848’nci sıra ile 5’nci kademede yer almıştı. Ön çalışması yapılan yeni il ve ilçe düzenlemenin küskünlüğe neden olamaması için seçimden sonra hayata geçmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop