mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Üniversite harçlarına zam kararı Resmi Gazete'de

Gündem 27.07.2022 - 17:44, Güncelleme: 27.07.2022 - 17:44
 

Üniversite harçlarına zam kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün imzaladığı yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkısı ve öğrenim ücretleri hakkındaki karar, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.ANKARA (İGFA) - 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi. Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretiminde eğitim alan öğrenciler harç ücretlerinden muaf olsa da ikinci öğretimde okuyan ve uzaktan eğitim alanlar öğrenim ücreti, fakültenin öğretim süresi içinde mezun olmayanlar da katkı payı ödemek zorunda. Yeni ücretlerde en çok dikkat çeken katkı payları arasında tıp fakülteleri (961 lira), diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri (804 lira), mühendislik ve mimarlık bölümleri (630 lira) geliyor. İkinci öğretim ve uzaktan eğitimde ise veterinerlik fakültesi 3 bin 471 lira ve pilotaj 6 bin 944 lirayla en pahalı alanlar olarak yer aldı. Söz konusu karara ve detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün imzaladığı yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkısı ve öğrenim ücretleri hakkındaki karar, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

ANKARA (İGFA) - 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretiminde eğitim alan öğrenciler harç ücretlerinden muaf olsa da ikinci öğretimde okuyan ve uzaktan eğitim alanlar öğrenim ücreti, fakültenin öğretim süresi içinde mezun olmayanlar da katkı payı ödemek zorunda.

Yeni ücretlerde en çok dikkat çeken katkı payları arasında tıp fakülteleri (961 lira), diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri (804 lira), mühendislik ve mimarlık bölümleri (630 lira) geliyor.

İkinci öğretim ve uzaktan eğitimde ise veterinerlik fakültesi 3 bin 471 lira ve pilotaj 6 bin 944 lirayla en pahalı alanlar olarak yer aldı.

Söz konusu karara ve detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop