mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya Sağlık Müdürü Aldemir’den Uyarı

Gündem 23.11.2022 - 10:27, Güncelleme: 23.11.2022 - 10:27
 

Alanya Sağlık Müdürü Aldemir’den Uyarı

Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için Alanya’da üst solunum yolu enfeksiyonlarında büyük artış gözlendiğini belirterek “Covid-19 ile influenza birbiriyle karıştırılıyor” dedi.

Alanya’da son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle sağlık kurumlarına yapılan başvurularda rekor artış yaşanıyor. Özellikle hastalık sürelerinin uzaması, semptomları Covid-19’a benzer şikâyetlerin artması insanlarda endişeye neden oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklar, bu yıl benzer belirtilerle kafa karışıklığını da beraberinde getiriyor. Covid-19 ile influenzanın birbiriyle karıştırıldığını belirten Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aldemir, “Grip, influenza adı verilen virüs tarafından oluşturulan ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle seyir gösteren bir enfeksiyon hastalığıdır. İnsanlar Covid ve gribi ayırt edemiyorlar. İkisi de viral bir hastalık. Gripte komplikasyon dediğimiz akciğer ile ilgili problem çok fazla yaşanmıyor. Covid döneminde grip çok fazla görülmemişti. Çünkü insanlar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyorlardı. Kalabalık ve kapalı ortamlarda influenza daha hızlı yayılıyor. Sağlık Bakanlığı belli bir yaş üstündeki vatandaşlar için grip aşısı imkanı verdi. Vatandaşlarımız e-Nabız’dan aşı hakları olup olmadığını kontrol edebilirler. Alanya’da Covid hastaları var ancak çok fazla değil. 3-4 aydır stabil seyrediyor. Sağlık Bakanlığı Covid’in aralık ayında artacağını açıkladı. 55 yaş üstü aşı olmayan herkes mutlaka aşılarını yaptırsınlar” dedi.
Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için Alanya’da üst solunum yolu enfeksiyonlarında büyük artış gözlendiğini belirterek “Covid-19 ile influenza birbiriyle karıştırılıyor” dedi.

Alanya’da son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle sağlık kurumlarına yapılan başvurularda rekor artış yaşanıyor. Özellikle hastalık sürelerinin uzaması, semptomları Covid-19’a benzer şikâyetlerin artması insanlarda endişeye neden oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklar, bu yıl benzer belirtilerle kafa karışıklığını da beraberinde getiriyor.

Covid-19 ile influenzanın birbiriyle karıştırıldığını belirten Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aldemir, “Grip, influenza adı verilen virüs tarafından oluşturulan ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle seyir gösteren bir enfeksiyon hastalığıdır. İnsanlar Covid ve gribi ayırt edemiyorlar. İkisi de viral bir hastalık. Gripte komplikasyon dediğimiz akciğer ile ilgili problem çok fazla yaşanmıyor. Covid döneminde grip çok fazla görülmemişti. Çünkü insanlar, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyorlardı. Kalabalık ve kapalı ortamlarda influenza daha hızlı yayılıyor. Sağlık Bakanlığı belli bir yaş üstündeki vatandaşlar için grip aşısı imkanı verdi. Vatandaşlarımız e-Nabız’dan aşı hakları olup olmadığını kontrol edebilirler.

Alanya’da Covid hastaları var ancak çok fazla değil. 3-4 aydır stabil seyrediyor. Sağlık Bakanlığı Covid’in aralık ayında artacağını açıkladı. 55 yaş üstü aşı olmayan herkes mutlaka aşılarını yaptırsınlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop