mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Gaye Coşkun'dan 10 Ocak Mesajı

Gündem 10.01.2024 - 09:49, Güncelleme: 10.01.2024 - 09:49
 

Gaye Coşkun'dan 10 Ocak Mesajı

AGC Başkanı Gaye Coşkun 10 OCAK 1961 günü 212 sayılı basın yasasının yürürlüğe girmesiyle kutlanan meslek günü nedeniyle açıklama yaptı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun şunları söyledi: 10 Ocak 1961, geniş haklar elde ettiğimiz bir gündü ve  o günlerde dönemin gazetecileri anlamlı eylemler yapmıştı. Böylesi anlamlı adımlar ve dayanışmalarla elde ettiğimiz hakları kullanma açısından çok ciddi sorunları birlikte yaşıyoruz… Günümüzde “Çalışan Gazeteciler Bayramı” ülke genelinde  “10 OCAK GAZETECİLER DAYANIŞMA GÜNÜ” olarak fiilen kutlanıyor.  Resmi  olarak da tanınmasını bekliyor ve umut ediyoruz.  Günümüzde tüm basın sektöründe çalışanları rahatsız eden ve ciddi kaygılara yol açan  sorunlar ve geri alınan haklar nedeniyle bugünü  “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “dayanışma günü” olarak kutluyoruz. Bugünün vesilesi ile bir kez daha yeni basın yasası derhal düzenlenmeli,  gerçek gazetecilerin hakları korunmalı,  halen yaşadığımız çok ciddi ve  kaygı verici sorunların ortadan kalkması için acilen “Gazetecilik Meslek Yasası" günümüz koşullarıyla,  özellikle  teknolojinin de dikkate alınarak düzenlenmesini gerektiğini ifade ediyoruz.  Yeni uygulamalarda   yerel  gazetelerin kurduğu internet haber siteleri başta  olmak üzere tüm internet haber siteleri için ağır koşullar içermektedir. Bu koşulların çok acil gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. İnternet sitelerinde çalışanların Basın kartı sorunu acilen çözümlenmelidir. Dilek ve temennimiz; dile getirmeye çalıştığımız   ve diğer kaygı veren tüm konuların çözümlenmesiyle “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “Dayanışma günü” nü hep birlikte kutlayabilmemizdir. Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Gaye Coşkun  AGC Başkanı  AGF Genel Başkanı
AGC Başkanı Gaye Coşkun 10 OCAK 1961 günü 212 sayılı basın yasasının yürürlüğe girmesiyle kutlanan meslek günü nedeniyle açıklama yaptı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun şunları söyledi: 10 Ocak 1961, geniş haklar elde ettiğimiz bir gündü ve  o günlerde dönemin gazetecileri anlamlı eylemler yapmıştı. Böylesi anlamlı adımlar ve dayanışmalarla elde ettiğimiz hakları kullanma açısından çok ciddi sorunları birlikte yaşıyoruz…

Günümüzde “Çalışan Gazeteciler Bayramı” ülke genelinde  “10 OCAK GAZETECİLER DAYANIŞMA GÜNÜ” olarak fiilen kutlanıyor.  Resmi  olarak da tanınmasını bekliyor ve umut ediyoruz. 

Günümüzde tüm basın sektöründe çalışanları rahatsız eden ve ciddi kaygılara yol açan  sorunlar ve geri alınan haklar nedeniyle bugünü  “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “dayanışma günü” olarak kutluyoruz.

Bugünün vesilesi ile bir kez daha yeni basın yasası derhal düzenlenmeli,  gerçek gazetecilerin hakları korunmalı,  halen yaşadığımız çok ciddi ve  kaygı verici sorunların ortadan kalkması için acilen “Gazetecilik Meslek Yasası" günümüz koşullarıyla,  özellikle  teknolojinin de dikkate alınarak düzenlenmesini gerektiğini ifade ediyoruz. 

Yeni uygulamalarda   yerel  gazetelerin kurduğu internet haber siteleri başta  olmak üzere tüm internet haber siteleri için ağır koşullar içermektedir. Bu koşulların çok acil gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. İnternet sitelerinde çalışanların Basın kartı sorunu acilen çözümlenmelidir.

Dilek ve temennimiz; dile getirmeye çalıştığımız   ve diğer kaygı veren tüm konuların çözümlenmesiyle “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil “Dayanışma günü” nü hep birlikte kutlayabilmemizdir.

Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Gaye Coşkun 
AGC Başkanı 
AGF Genel Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop