mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Avrupalının Tatil Tercihinde Türkiye 8. Sırada!

Turizm 15.04.2022 - 11:37, Güncelleme: 15.04.2022 - 11:39
 

Avrupalının Tatil Tercihinde Türkiye 8. Sırada!

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son anketin sonuçları açıklandı.Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son ankete göre, Avrupalı en çok İspanya'ya gitmek istiyor. Destinasyon tercihinde Yunanistan bir sıra yükselirken Türkiye ilk 10 arasında sekizinci sırada yer aldı.

Yüzde 56 oranında bir başka Avrupa ülkesine seyahat etmeyi planlayan Avrupalı, tatilde en çok nereye gitmek istediğini sıraladı. Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son ankete göre, destinasyon tercihinde; Yunanistan bir sıra yükseldi ve Avrupalılar tarafından seyahat için en çok tercih edilen 10 ülke arasında dördüncü sırada yer aldı. İspanya lider, Türkiye sekizinci. Dört Avrupalıdan 3'ü altı ay içinde seyahat etmeyi planlıyor Yurt İçi ve Avrupa İçi Seyahat İçin Duyarlılığı İzleme 11. Dalga raporuna göre, dört Avrupalıdan üçü önümüzdeki altı ay içinde seyahat etmeyi planlıyor: Yüzde 22’si güneş ve plaj tatili, yüzde 15’i şehir tatili ve yüzde 15’i hayal ediyor. ETC’ye göre İspanya, Nisan ve Eylül ayları arasında yurtdışına seyahat eden Avrupalıların birinci tercihi olurken, onu İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz takip etti. İtalya, İspanya, Polonya, Birleşik Krallık ve Almanya’daki potansiyel gezginlerin yüzde 80’inden fazlasının seyahate çıkma konusunda en güçlü iyimserliği sergileyen kişiler olduğu ortaya çıkıyor. En çok tercih edilecek ülkeler içinde İspanya yüzde 4 artışla ilk sırada yer alırken, İtalya yüzde 3 artışla ikinci sırada yer aldı. Yunanistan'ı tercih edeceğini söyleyenler de yüzde 3'lük artış gösterdi. 4-6 gece konaklama ETC raporuna öne çıkan başlıkları özetle şöyle; –Avrupalıların yarısından fazlası (yüzde 56) başka bir Avrupa ülkesini ziyaret etmeyi planlıyor. (Turizm Ajansı) – Seyahate hazır Avrupalıların yüzde 38’i Haziran-Temmuz ayları arasında bir gecelik seyahate çıkmayı planlıyor ve yüzde 32’si Ağustos-Eylül dönemini hedefliyor. – Avrupalıların yüzde 77’si Nisan ve Eylül 2022 arasında seyahat etmeye hevesli – Avrupalıların yüzde 33’ü dört ila altı gecelik bir tatil yapmayı veya yüzde 27’si yedi ila dokuz gecelik bir tatil yapmayı planlıyor. 10 gün ya da daha uzun seyahat planlayanların oranı yüzde 25. – Çiftler üç geceye kadar daha kısa gezileri tercih ediyor. – Avrupalı gezginlerin yüzde 51’i, önceki ankete göre yüzde 8 artarak 500-1,500 euro harcamayı planlıyor. – Seyahate hazır Avrupalıların yalnızca yüzde 25’i tamamen tatillerini tam olarak planladı.
Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son anketin sonuçları açıklandı.Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son ankete göre, Avrupalı en çok İspanya'ya gitmek istiyor. Destinasyon tercihinde Yunanistan bir sıra yükselirken Türkiye ilk 10 arasında sekizinci sırada yer aldı.

Yüzde 56 oranında bir başka Avrupa ülkesine seyahat etmeyi planlayan Avrupalı, tatilde en çok nereye gitmek istediğini sıraladı. Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından yayınlanan en son ankete göre, destinasyon tercihinde; Yunanistan bir sıra yükseldi ve Avrupalılar tarafından seyahat için en çok tercih edilen 10 ülke arasında dördüncü sırada yer aldı. İspanya lider, Türkiye sekizinci.

Dört Avrupalıdan 3'ü altı ay içinde seyahat etmeyi planlıyor

Yurt İçi ve Avrupa İçi Seyahat İçin Duyarlılığı İzleme 11. Dalga raporuna göre, dört Avrupalıdan üçü önümüzdeki altı ay içinde seyahat etmeyi planlıyor: Yüzde 22’si güneş ve plaj tatili, yüzde 15’i şehir tatili ve yüzde 15’i hayal ediyor.

ETC’ye göre İspanya, Nisan ve Eylül ayları arasında yurtdışına seyahat eden Avrupalıların birinci tercihi olurken, onu İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz takip etti.

İtalya, İspanya, Polonya, Birleşik Krallık ve Almanya’daki potansiyel gezginlerin yüzde 80’inden fazlasının seyahate çıkma konusunda en güçlü iyimserliği sergileyen kişiler olduğu ortaya çıkıyor.

En çok tercih edilecek ülkeler içinde İspanya yüzde 4 artışla ilk sırada yer alırken, İtalya yüzde 3 artışla ikinci sırada yer aldı. Yunanistan'ı tercih edeceğini söyleyenler de yüzde 3'lük artış gösterdi.

4-6 gece konaklama

ETC raporuna öne çıkan başlıkları özetle şöyle;

–Avrupalıların yarısından fazlası (yüzde 56) başka bir Avrupa ülkesini ziyaret etmeyi planlıyor. (Turizm Ajansı)

– Seyahate hazır Avrupalıların yüzde 38’i Haziran-Temmuz ayları arasında bir gecelik seyahate çıkmayı planlıyor ve yüzde 32’si Ağustos-Eylül dönemini hedefliyor.

– Avrupalıların yüzde 77’si Nisan ve Eylül 2022 arasında seyahat etmeye hevesli

– Avrupalıların yüzde 33’ü dört ila altı gecelik bir tatil yapmayı veya yüzde 27’si yedi ila dokuz gecelik bir tatil yapmayı planlıyor. 10 gün ya da daha uzun seyahat planlayanların oranı yüzde 25.

– Çiftler üç geceye kadar daha kısa gezileri tercih ediyor.

– Avrupalı gezginlerin yüzde 51’i, önceki ankete göre yüzde 8 artarak 500-1,500 euro harcamayı planlıyor.

– Seyahate hazır Avrupalıların yalnızca yüzde 25’i tamamen tatillerini tam olarak planladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop