mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya Apart Otelleri Mumla Arıyor

Turizm 20.07.2023 - 08:57, Güncelleme: 20.07.2023 - 08:57
 

Alanya Apart Otelleri Mumla Arıyor

Alanya esnafını apart otel müşterisi turistler ayakta tutuyordu. 1+1 furyası ile apart otellerin yıkılarak yerine rezidansların yapılması apart otelciliği bitirdi. Turizmci ve esnaf, apart otelleri artık özlemle anıyor

Alanya’nın şehir merkezindeki apart oteller, rağbet görmediği gerekçesiyle hızla rezidansa dönüştürülüyor. Apart otellerin konuta dönüştürülmesi en çok esnafı ve turizmcileri olumsuz etkiliyor. Bu durum Alanya esnafını ayakta tutan apart müşterisi turistlerin azalmasına neden oluyor. Alanya turizm sektörü temsilcileri apart otellerin yaşaması ve şehir merkezindeki turizm hareketine can suyu vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladılar. “İSKANDİNAV PAZARINA ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ” Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Turizm, bağlantılı olduğu 54 sektörü ayakta tutan, ama dünyadaki her gelişmeden maksimum seviyede etkilenen bir sektör. Pandemiden en çok turizm etkilendi, savaştan en çok turizm etkilendi, iklim değişikliğinden en çok turizm etkilendi. Son yıllarda ülkemizi tercih eden milletler değişim gösterdikçe, turizm tesisleri de buna göre şekillendi. Kalabalık aileleriyle tatil yapmayı seven İskandinavların bölgemize gelme oranı azaldıkça, apart oteller de boş kalmaya başladı. Oysaki kalabalık apart müşterisi hem apart otel sahiplerini hem de çevredeki esnafı mutlu ediyordu. Şimdi apart otel sahipleri tesislerini yıkarak yerine küçük dairelerden oluşan rezidanslar yapıyor. Hem öğrenci evi hem günlük haftalık kiralamalara uygun bu daireler AirBNB gibi platformlarda oldukça popüler. Ancak internet üzerinden ev pazarlayan insanların çoğu vergisini vermiyor, emniyete isim bildirmiyor. Kuralsız ve denetimsiz bir kiralama sektörü oluştu. Üstelik bunu yapanların çoğu, şehrimizde ev sahibi olan yabancılar. Ülke ekonomisine hiç bir katkısı olmayan güvensiz bir platforma dönüştü. Ancak tesis sahipleri daha çok kazanırken, esnaf durumdan şikayetçi. Turizm adına bu durumu engellemek çok kolay değil. Para kazanamıyorum diyen apart sahibi de kendince haklı. Bizler eski apart müşterisini geri kazanmak amacıyla İskandinav pazarına özel çalışmalar yapıyoruz. Ancak siyasi gelişmeler vb göz önüne alındığında, bu insanları tekrar kazanmak kolay değil. Zaman içerisinde, değişen turist profili ve değişen ihtiyaçlara göre, herkes işletmesini ve ürün skalasını gözden geçirip, yeniden şekillenmek durumunda. Artık bir üniversite şehriyiz. Alanya’da okuyan öğrencilere yönelik, değişen turist profiline yönelik işler yapmak gerek. Çünkü yakın zamanda gidişatı değiştirmek pek mümkün görünmüyor” dedi.
Alanya esnafını apart otel müşterisi turistler ayakta tutuyordu. 1+1 furyası ile apart otellerin yıkılarak yerine rezidansların yapılması apart otelciliği bitirdi. Turizmci ve esnaf, apart otelleri artık özlemle anıyor

Alanya’nın şehir merkezindeki apart oteller, rağbet görmediği gerekçesiyle hızla rezidansa dönüştürülüyor. Apart otellerin konuta dönüştürülmesi en çok esnafı ve turizmcileri olumsuz etkiliyor. Bu durum Alanya esnafını ayakta tutan apart müşterisi turistlerin azalmasına neden oluyor. Alanya turizm sektörü temsilcileri apart otellerin yaşaması ve şehir merkezindeki turizm hareketine can suyu vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

“İSKANDİNAV PAZARINA ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Turizm, bağlantılı olduğu 54 sektörü ayakta tutan, ama dünyadaki her gelişmeden maksimum seviyede etkilenen bir sektör. Pandemiden en çok turizm etkilendi, savaştan en çok turizm etkilendi, iklim değişikliğinden en çok turizm etkilendi. Son yıllarda ülkemizi tercih eden milletler değişim gösterdikçe, turizm tesisleri de buna göre şekillendi. Kalabalık aileleriyle tatil yapmayı seven İskandinavların bölgemize gelme oranı azaldıkça, apart oteller de boş kalmaya başladı. Oysaki kalabalık apart müşterisi hem apart otel sahiplerini hem de çevredeki esnafı mutlu ediyordu. Şimdi apart otel sahipleri tesislerini yıkarak yerine küçük dairelerden oluşan rezidanslar yapıyor. Hem öğrenci evi hem günlük haftalık kiralamalara uygun bu daireler AirBNB gibi platformlarda oldukça popüler. Ancak internet üzerinden ev pazarlayan insanların çoğu vergisini vermiyor, emniyete isim bildirmiyor. Kuralsız ve denetimsiz bir kiralama sektörü oluştu. Üstelik bunu yapanların çoğu, şehrimizde ev sahibi olan yabancılar. Ülke ekonomisine hiç bir katkısı olmayan güvensiz bir platforma dönüştü. Ancak tesis sahipleri daha çok kazanırken, esnaf durumdan şikayetçi. Turizm adına bu durumu engellemek çok kolay değil. Para kazanamıyorum diyen apart sahibi de kendince haklı. Bizler eski apart müşterisini geri kazanmak amacıyla İskandinav pazarına özel çalışmalar yapıyoruz. Ancak siyasi gelişmeler vb göz önüne alındığında, bu insanları tekrar kazanmak kolay değil. Zaman içerisinde, değişen turist profili ve değişen ihtiyaçlara göre, herkes işletmesini ve ürün skalasını gözden geçirip, yeniden şekillenmek durumunda. Artık bir üniversite şehriyiz. Alanya’da okuyan öğrencilere yönelik, değişen turist profiline yönelik işler yapmak gerek. Çünkü yakın zamanda gidişatı değiştirmek pek mümkün görünmüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop