mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya'da Esnafın Kışlık Kuruşu Yok

Gündem 20.09.2021 - 21:30, Güncelleme: 20.09.2021 - 21:30
 

Alanya'da Esnafın Kışlık Kuruşu Yok

Bu yıl turizm sezonunda yaşanan hareketlenme ile esnaf, 2020’den kalan borçlarını ödemeye başladı. Demir, “Esnafın şu anda kışlık kenara koyacak bir kuruş parası yok” dedi.

Koronavirüs salgınında kapanan kaynak pazarlarla turizm sezonu istenilen düzeyde gitmemiş, esnaf da çareyi dükkan kapatmakta bulmuştu. 2021 yılında ise, salgının seyrinin olumlu yönde ilerlemesiyle turizmdeki hareketlenme, kapanan kepenkleri açtırdı, esnafın para kazanmasını sağladı. Bu yıl esnaf pandemi nedeniyle aldığı kredileri öderken, şimdi ise sezon kapanınca ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, 2021 yaz sezonunda Alanya’ya talebin oldukça fazla olduğunu, vatandaş ve esnafın bu sezonda az da olsa nefes aldığını belirtti. Demir, önümüzdeki sezonlarda da taleplerin daha da artması temennisinde bulundu. Demir, esnafların şu anlık sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirtti. Demir, “Yerli ve yabancı turistlerimiz yasakların kalkmasıyla birlikte Alanya’ya tatile geldiler, bu yaz ilçemiz genel olarak yüzde 80, bayramlarda ise yüzde 100 doldu. Bugünler de ise okulların açılmasıyla birlikte yerli turistlerimiz kentlerine dönüş yaptılar ama yabancı turistlerimiz hala gelmeye devam ediyor, otellerimiz hala yüzde 60 dolu, sezon güzel geçiyor” dedi. Esnafların bu sezon kazandıkları gelirlerle sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirten Demir,”2 senedir kapalı olan dükkanlarından dolayı esnaflar kredileri borçlarını ödemekle meşguller. Şu anda kışlık kenara koyacak bir kuruş paraları yok sadece borçlarını ödemeye yetiyor. Zaman yirmi sene önceki zaman değil kazançlarda aynı değil, esnaf evine sadece ekmek götürmek istiyor. Umarım sezon devam eder ve esnaflarımızda borçlarından az da olsa kurtulur” ifadelerine yer verdi.
Bu yıl turizm sezonunda yaşanan hareketlenme ile esnaf, 2020’den kalan borçlarını ödemeye başladı. Demir, “Esnafın şu anda kışlık kenara koyacak bir kuruş parası yok” dedi.

Koronavirüs salgınında kapanan kaynak pazarlarla turizm sezonu istenilen düzeyde gitmemiş, esnaf da çareyi dükkan kapatmakta bulmuştu. 2021 yılında ise, salgının seyrinin olumlu yönde ilerlemesiyle turizmdeki hareketlenme, kapanan kepenkleri açtırdı, esnafın para kazanmasını sağladı. Bu yıl esnaf pandemi nedeniyle aldığı kredileri öderken, şimdi ise sezon kapanınca ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, 2021 yaz sezonunda Alanya’ya talebin oldukça fazla olduğunu, vatandaş ve esnafın bu sezonda az da olsa nefes aldığını belirtti. Demir, önümüzdeki sezonlarda da taleplerin daha da artması temennisinde bulundu. Demir, esnafların şu anlık sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirtti.

Demir, “Yerli ve yabancı turistlerimiz yasakların kalkmasıyla birlikte Alanya’ya tatile geldiler, bu yaz ilçemiz genel olarak yüzde 80, bayramlarda ise yüzde 100 doldu. Bugünler de ise okulların açılmasıyla birlikte yerli turistlerimiz kentlerine dönüş yaptılar ama yabancı turistlerimiz hala gelmeye devam ediyor, otellerimiz hala yüzde 60 dolu, sezon güzel geçiyor” dedi.

Esnafların bu sezon kazandıkları gelirlerle sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirten Demir,”2 senedir kapalı olan dükkanlarından dolayı esnaflar kredileri borçlarını ödemekle meşguller. Şu anda kışlık kenara koyacak bir kuruş paraları yok sadece borçlarını ödemeye yetiyor. Zaman yirmi sene önceki zaman değil kazançlarda aynı değil, esnaf evine sadece ekmek götürmek istiyor. Umarım sezon devam eder ve esnaflarımızda borçlarından az da olsa kurtulur” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop