Alanya Belediyesi'nde "Cemaat Kadrolaşması" İddiaları

Alanya’da yerel seçimlerde ki belirleyiciliği ile bilinen ve son iki seçimde tüm ülkede CHP'yi desteleme talimatı verdiği iddia ediilen Süleymancı cemaatinin sadece Alanya Belediyesi ile sınırlı kalmadığı, büyükşehir belediyelerinde de kadro sözü aldığı ve bu yolla belediyelerde söz sahibi olmaya çalıştığı ileri sürülüyor. İddiaların doğru çıkması durumunda, Alanya Belediyesi’nde ciddi bir kadro değişikliğinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İddiaların doğruluğu henüz resmi makamlarca teyit edilmemiş olsa da, Alanya Belediyesi'nde yaşanan bu gelişmelerin, önümüzdeki günlerde daha geniş çaplı tartışmalara yol açacağı öngörülürken, vatandaş arasında ise bu iddiaların ardından belediye yönetimine yönelik soru işaretleri arttığı kaydedildi.

Bu gelişmeler, siyasi kulislerde de dikkatle izleniyor ve belediyedeki olası değişikliklerin nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu.

Öte yandan Alanya’da cemaate ait Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’nda görevli bir kişinin10 öğrenciye yönelik cinsel istismar davası görülmeye devam ederken, kamuoyunda geniş yankı bulan bu olay sonrası ‘Süleymancı Cemaati’ne büyük tepki oluşmuştu.