Alanya’da CHP Fahiş Zamlar Onaylandı

Yüzde yüzün üzerinde bir oranı bulan zamlar, belediyenin inşaat ruhsatlarından çevre temizlik vergisine, iş yeri açma ruhsatlarından diğer birçok gelir kalemine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Zamların onaylanmasıyla birlikte, Alanya’daki vatandaşlar ve işletmeler, önemli ölçüde artan harç ve ücretlerle karşı karşıya kalacak.
Vatandaşlar, artan maliyetler nedeniyle ekonomik yüklerinin daha da ağırlaşacağını belirterek, bu zamların haksız olduğunu dile getiriyor. Belediyenin, gelirlerini artırma amacıyla bu zamları gündeme getirdiği savunulurken, kararın Alanya halkını nasıl etkileyeceği önümüzdeki dönemde daha net ortaya çıkacak.
Belediye yetkilileri ise zamların, artan maliyetler ve yatırımların sürdürülebilmesi için zorunlu olduğunu ifade ederken,vatandaşlar, özellikle enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde bu kararların kendileri için büyük bir yük olduğunu belirterek, tepkilerini sosyal medyada ve farklı platformlarda dile getirdiler. 
ALANYA'DA DENİZE GİRMEK 300 TL OLDU
Alanya Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu, halk plajlarında şezlong ve şemsiye kullanım ücretlerinde önemli bir artışa karar verdi. plajlarında şezlong kiralamak isteyen vatandaşlar, bundan böyle 150 TL, şemsiye kiralamak isteyenler ise yine 150 TL ödeyecekler.
EVLENECEKLERE KÖTÜ HABER
Alanya'da mesai saatleri içinde nikah kıydırmak isteyen çiftler için ücret 1.500 TL artı KDV olarak belirlenirken, mesai saati dışında yapılan nikah işlemleri için bu ücret 3.000 TL oldu.
Ayrıca, belediye salonu dışında nikahkıydırmak isteyen çiftler için de yeni ücretler belirlendi. Mesai saatleri içinde dış mekandanikah kıydırmanın bedeli 5.000 TL, mesai saatleri dışında ise 7.500 TL olarak belirlendi. Teknelerde nikah kıydırmak isteyen çiftler için ise bu ücret 15.000 TL olarak açıklandı. Bu yeni düzenleme ile Alanya'da nikah kıydırmak isteyen çiftler, nikah işlemleri için daha fazla bütçe ayırmak zorunda kalacaklar.