Alanya’da Çöp Tartışması Büyüyor!

Alanya belediye meclis toplantısında, Belediye Meclis Üyesi MHP’li Kayhan Balta Nisan ayından itibaren kent genelinde artan çöp sorunun altını çizerek, vatandaşların çöplerin hızlı ve yeterli toplanmamasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’te bu eleştirilere yanıt olarak, “Şu an araç sayımız çok yetersiz. Biz göreve geldiğimizde en genç 18 yaşında araçlarımız vardı, bir çoğunu eskidikleri için iade ettik ve mazottan tasarruf sağladık. Araç sayımız yeterli olmamasına rağmen çöpler zamanında toplanıyor” yanıtı vermesi üzerine;

MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Balta ise Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’e dönerek, “Bizim araç sayımız neden yeterli değil? Geçmiş dönemde birçok araç satın alınmıştı, yanlış mı biliyorum” diye sordu.

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir ise geçmiş dönemde yeni araç alınmadığını, eskilerin üzerine kasa ve benzeri makyajlar yapıldığını söyledi.

Bunun üzerinde Alanya Belediyesi’nin resmi internet sayfasında geçtiğimiz yıl Haziran ayında 12 yeni aracın alındığı ve hizmete alındığı duyurulmuştu.

Alanya Belediyesi tarafından 21.06.2023 tarihinde yapılan açıklamada, “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek 12 yeni araç bugün dualarla hizmete kazandırıldı.Alanya Belediyesi’nin çalışmalarının aralıksız ve kesintisiz sürmesi için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Başkan Yücel’in ‘Daha Temiz Bir Alanya’ vizyonu ile şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 12 yeni araç kazandırıldı. Araçlar bugün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Personellerinin katılımı ile yapılan dua töreni ile hizmete başladı.” İfadelerine yer verilmişti.

Görev süresi boyunca 40’a yakın yeni aracın alındığı öğrenilirken, son olarakta geçtiğimiz yıl 12 hizmete alınan araçların duasında el açan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’in MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Balta’ya neden ‘Araç alınmadı’ cevabını vermesi ise merak konusu oldu.

Müdür Demir’in çevresine defalarca ‘Personelim eksik, bu yönetimden personel istedim. Ama verilmiyor.Araç istiyorum. Almıyorlar. Bu yüzden aksamalar yaşanıyor. Sorun benim değil yönetimle alakalı’ diyerek sitem ettiği ve geçmiş dönemde sorun yaşadığı belediye personeline istifa etmeleri içinde mobing uyguladığı da ayrıca iddia edilmişti.

Önümüzde ki gülerde mobing sonucu istifa eden eden personellerin Müdür Demir’in nasıl mobing uyguladığı ile ilgili ve söylemleri üzerine açıklamalarda bulunulacağı öğrenildi.