Alanya Belediyesi’den Çelişkili Açıklama

Alanya Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçının Atatürk Anıtı Meydanı önündeki dev ekran canlı yayın etkinliği iptal edildiğine dair farklı duyurular vatandaşın dikkatini çekti. 
Alanya Belediyesi tarafından yapılan ilk açıklamada ; 
Değerli Alanyalılar,
“Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçının Atatürk Anıtı Meydanı’nda ve Mahmutlar Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binası önündeki dev ekran canlı yayın etkinliğini ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönem ve MİLLİ DURUŞUMUZUN GEREKTİRDİĞİ SORUMLULUKLAR DOĞRULTUSUNDA İPTAL ETME KARARI ALMIŞ BULUNUYORUZ. Birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde, milli menfaatlerimizi her şeyin üstünde tutmanın bilinciyle hareket etmekteyiz.
Anlayışınız için teşekkür eder, bu zor zamanları el birliğiyle aşacağımıza olan inancımızı paylaşmak isteriz.”  ifadeleri ile Alanya Belediyesi tarafından kararın alındığı duyurulmuştu. 
Kısa süre sonra değiştirilen duyuru metni ise vatandaşın kafasını karıştırdı. Alanya Belediyesi tarafından değiştirilen duyuruda bu kez ; 
“Değerli Alanyalılar,
DEVLETİMİZİN TAVSİYESİ ÜZERİNE Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçının Atatürk Anıtı Meydanı’nda ve Mahmutlar Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binası önündeki dev ekran canlı yayın etkinliğini ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönem ve milli duruşumuzun gerektirdiği sorumluluklar doğrultusunda İPTAL ETME KARARI UYGUN BULUNMUŞTUR. Birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde, milli menfaatlerimizi her şeyin üstünde tutmanın bilinciyle hareket etmekteyiz.
Anlayışınız için teşekkür eder, bu zor zamanları el birliğiyle aşacağımıza olan inancımızı paylaşmak isteriz.
Saygılarımızla.” İfadelerine yer verilmişti. 

Alanya Belediyesi ilk açıklamada  “MİLLİ DURUŞUMUZUN GEREKTİRDİĞİ SORUMLULUKLAR DOĞRULTUSUNDA İPTAL ETME KARARI ALMIŞ BULUNUYORUZ.” iptal kararının milli duruşları gereği kendilerinin aldığı ifade etmişlerdi. Alanya Belediyesi tarafından değiştirilen açıklamada ise; 
“DEVLETİMİZİN TAVSİYESİ ÜZERİNE, İPTAL ETME KARARI UYGUN BULUNMUŞTUR” ifadeleri ile Alanya Belediyesi’nin bu kararı kedisinin almadığı, devletin tavsiyesin onadığı anlaşılmıştır.  
Alanya Belediyesi’nin bu çelişkili açıklamalarına anlam veremeyen vatandaşlar bu durumu sosyal medya üzerinden eleştiri yağmuruna tuttular.