Mahmutlar Belediyesi’nin Yolsuzluk Davası Yeniden Görülecek

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada yolsuzluk iddiasıyla tutuksuz yargılanan dönemin Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve 17 kişinin yargılandığı davaya tutuksuz 2 sanık katılırken, diğer sanıklar duruşmaya katılmadı. Mahkemeye sanık avukatları da katıldı. 

MAHKEME SİL BAŞTAN YENİDEN GÖRÜLECEK

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 11 yıldır süren CHP’li Mahmutlar Belediyesi’nin yolsuzluk davasına 13 avukat katıldı. Duruşmada sanık avukatları bilirkişi raporuna itiraz ederek müvekkillerinin beraatini istedi. Diğer sanık avukatları ise bilirkişi raporlarının yeniden düzenlenmesi için ücret ödenmemesini talep ederken, Ali Çelik’in avukatı ise raporlarının yanlı olarak tutulduğunu ve görevleri dışına çıktıklarını söyleyerek raporlarının geçersiz olarak kabul edilmesini talep etti. Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 'Suç örgütü kurarak, yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, yediemin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından 25 Şubat 2013 tarihinde Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince CHP'li Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve 35 kişinin gözaltına alındıktan sonra Çelik ile birlikte 31 kişinin tutuklandığı davanın yeniden görülmesine karar verdi. 

DURUŞMA 7 KASIM'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti duruşmanın yeniden görülmesini, bilirkişi raporunun yeniden düzenlenmesini ve eksiklerin giderilmesi için duruşmanın 7 Kasım tarihine ertelenmesini kararlaştırdı.