mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

CHP Alanya’dan ALKÜ Yerleşkesine Eleştiri

Siyaset 11.10.2022 - 15:58, Güncelleme: 11.10.2022 - 15:58
 

CHP Alanya’dan ALKÜ Yerleşkesine Eleştiri

ALKÜ’nün Cikcilli yerleşkesine bu yıl yapılması planlanan binaların yıl sonu yaklaşmasına rağmen henüz hayata geçirilmemesini eleştiren CHP’li Coşkun Karadağ, “Bu söz Bay Kemal sözüdür. Bay Kemal iktidara geldiğinde Alanya’da birçok yarım kalmış tesis anında işletmeye açılacak” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) Cikcilli Mahallesi’nde yapılması planlanan yerleşke alanında hiçbir çalışma yapılmamasını eleştirdi. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ALKÜ’nün Cikcilli Mahallesi’nde yapılması planlanan yerleşke alanında açıklama yapan Karadağ, “Burası 875 dönümde ALKÜ yerleşkesi olarak Orman Bakanlığı’ndan kiralandı. Bu alan tıp fakültesi, sağlık ve spor tesisi yapılmak amacıyla kiralandı. Alanya’ya çok elzem ihtiyacı olan tıp fakültesi, sağlık ve spor tesisleri önemli bir konu. Burada 267 bin 750 metrekare alana yapılaşma söz konusu olacak. Şu an hafriyatı yarım yamalak yapılmış. Henüz hiçbir şekilde çalışma yok. 150 bin metrekarelik hafriyat söz konusu. Bununla birlikte 75 bin metrekarede hem hafriyat yapılacak hem de dolgu ve ıslak sıkıştırma ile birlikte zemin elde edilecek ama şu an gördüğümüz kadarıyla herhangi bir çalışma söz konusu değil. Buranın daha önce bakanlıktan kiralandığı dönem içerisinde 2022 yılında yerleşkenin ve okulların başlayacağı bir planlaması vardı. 2022 yılının bitmesine 3 ay kalmasına rağmen henüz yerleşim söz konusu olmadığı gibi hafriyatı da yapılmamış halde bekliyor. Alanya’nın ciddi bir üniversiteye ve bunun bitişiği olan bir tıp fakültesine ihtiyacı var. Bu da hükümetin ödenek yoksunluğuna takıldı. Hükümet Alanya’ya şaşı bakıyor. 875 dönüm bir arazinin atıl bir şekilde beklemesi Alanya için kötü bir durum” dedi. “YOL KONUSUNDA HİÇBİR GELİŞME YOK” Yerleşke projesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bin 700 metrelik yol yapımının da yer aldığını ancak bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden Karadağ, “Büyükşehir’in mezarlık yolu var. Bu mezarlık yolu da şu an harabe şeklinde. Mezara giden vatandaşlar bozulan yolu kullanıyor. Bu projenin içerisinde bin 700 metrelik yol yapımı var ama bu konuda henüz hiçbir gelişme yok. Alanya için çok kötü bir durum. Hiçbir çalışma yok. CHP iktidarında Alanya’mızda yarım kalmış bütün tesislerin bir an önce yapılıp bitirilmesi taraftarıyım. Bunu CHP mutlaka yapacaktır. Bu söz Bay Kemal sözüdür. Bay Kemal iktidara geldiğinde Alanya’da birçok yarım kalmış tesis anında işletmeye açılacak” diye konuştu.
ALKÜ’nün Cikcilli yerleşkesine bu yıl yapılması planlanan binaların yıl sonu yaklaşmasına rağmen henüz hayata geçirilmemesini eleştiren CHP’li Coşkun Karadağ, “Bu söz Bay Kemal sözüdür. Bay Kemal iktidara geldiğinde Alanya’da birçok yarım kalmış tesis anında işletmeye açılacak” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) Cikcilli Mahallesi’nde yapılması planlanan yerleşke alanında hiçbir çalışma yapılmamasını eleştirdi. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ALKÜ’nün Cikcilli Mahallesi’nde yapılması planlanan yerleşke alanında açıklama yapan Karadağ, “Burası 875 dönümde ALKÜ yerleşkesi olarak Orman Bakanlığı’ndan kiralandı. Bu alan tıp fakültesi, sağlık ve spor tesisi yapılmak amacıyla kiralandı. Alanya’ya çok elzem ihtiyacı olan tıp fakültesi, sağlık ve spor tesisleri önemli bir konu. Burada 267 bin 750 metrekare alana yapılaşma söz konusu olacak. Şu an hafriyatı yarım yamalak yapılmış. Henüz hiçbir şekilde çalışma yok. 150 bin metrekarelik hafriyat söz konusu. Bununla birlikte 75 bin metrekarede hem hafriyat yapılacak hem de dolgu ve ıslak sıkıştırma ile birlikte zemin elde edilecek ama şu an gördüğümüz kadarıyla herhangi bir çalışma söz konusu değil. Buranın daha önce bakanlıktan kiralandığı dönem içerisinde 2022 yılında yerleşkenin ve okulların başlayacağı bir planlaması vardı. 2022 yılının bitmesine 3 ay kalmasına rağmen henüz yerleşim söz konusu olmadığı gibi hafriyatı da yapılmamış halde bekliyor. Alanya’nın ciddi bir üniversiteye ve bunun bitişiği olan bir tıp fakültesine ihtiyacı var. Bu da hükümetin ödenek yoksunluğuna takıldı. Hükümet Alanya’ya şaşı bakıyor. 875 dönüm bir arazinin atıl bir şekilde beklemesi Alanya için kötü bir durum” dedi.

“YOL KONUSUNDA HİÇBİR GELİŞME YOK”

Yerleşke projesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bin 700 metrelik yol yapımının da yer aldığını ancak bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden Karadağ, “Büyükşehir’in mezarlık yolu var. Bu mezarlık yolu da şu an harabe şeklinde. Mezara giden vatandaşlar bozulan yolu kullanıyor. Bu projenin içerisinde bin 700 metrelik yol yapımı var ama bu konuda henüz hiçbir gelişme yok. Alanya için çok kötü bir durum. Hiçbir çalışma yok. CHP iktidarında Alanya’mızda yarım kalmış bütün tesislerin bir an önce yapılıp bitirilmesi taraftarıyım. Bunu CHP mutlaka yapacaktır. Bu söz Bay Kemal sözüdür. Bay Kemal iktidara geldiğinde Alanya’da birçok yarım kalmış tesis anında işletmeye açılacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop