mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Geri dönüştürülmüş pet şişe raflarda

Bilim-Teknoloji 07.03.2022 - 11:56, Güncelleme: 07.03.2022 - 11:56
 

Geri dönüştürülmüş pet şişe raflarda

Pepsi’nin raflarda yerini alan yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen 1 litrelik şişeleri Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk oldu.İSTANBUL (İGFA) - PepsiCo’nun içecek markalarından Pepsi, içecek sektöründe bir ilke imza attı.  1970’li yıllarda icat edilen pet şişeyi kullanan ilk marka olan Pepsi’nin 1 litre pet şişelerinin yüzde 100’ü bugün geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Halen 22 küresel pazarda, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) ambalajda ürünlerini sunan PepsiCo geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardan biri konumunda bulunuyor.  Pepsi, Yedigün ve Fruko 1 litre pet şişelerde yüzde 100 geri dönüşüm tasarımlarına geçerek geri dönüştürülmüş plastik kullanımının önemini vurguladıklarını ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder, ambalajların atık olmadığı bir dünya kurmak için çalıştıklarını vurguladı. Tüm ambalajlarda geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak hedefler koyduklarını belirten Önder, "Hedefimiz “Sıfır Atık”. Yani kullandığımız tüm paket malzemelerinin, döngüsel ekonominin bir parçası olması. Türkiye’deki 6 fabrikamızın hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteriyor. Fabrikalarımızın tamamı 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Tarladan fabrikaya uzanan döngüsel ekonomi modelini, geri dönüştürülmüş malzemelerden sıfır atık prensibine kadar uzanan 360 derecelik bir vizyonla yönetiyoruz" diye konuştu.

Pepsi’nin raflarda yerini alan yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen 1 litrelik şişeleri Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk oldu.

İSTANBUL (İGFA) - PepsiCo’nun içecek markalarından Pepsi, içecek sektöründe bir ilke imza attı. 

1970’li yıllarda icat edilen pet şişeyi kullanan ilk marka olan Pepsi’nin 1 litre pet şişelerinin yüzde 100’ü bugün geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Halen 22 küresel pazarda, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) ambalajda ürünlerini sunan PepsiCo geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardan biri konumunda bulunuyor. 

Pepsi, Yedigün ve Fruko 1 litre pet şişelerde yüzde 100 geri dönüşüm tasarımlarına geçerek geri dönüştürülmüş plastik kullanımının önemini vurguladıklarını ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder, ambalajların atık olmadığı bir dünya kurmak için çalıştıklarını vurguladı.

Tüm ambalajlarda geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak hedefler koyduklarını belirten Önder, "Hedefimiz “Sıfır Atık”. Yani kullandığımız tüm paket malzemelerinin, döngüsel ekonominin bir parçası olması. Türkiye’deki 6 fabrikamızın hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteriyor. Fabrikalarımızın tamamı 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Tarladan fabrikaya uzanan döngüsel ekonomi modelini, geri dönüştürülmüş malzemelerden sıfır atık prensibine kadar uzanan 360 derecelik bir vizyonla yönetiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop