mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Göktepe Üreticileri Uyardı!

Gündem 18.09.2021 - 12:58, Güncelleme: 18.09.2021 - 12:58
 

Göktepe Üreticileri Uyardı!

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe Akdeniz meyve sineği hakkında Alanya'da üreticilerin bilinçli olduğunu aktarırken mücadelenin bırakılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Özellikle yaş meyve ve sebzede en önemli sorunlardan birisi olan Akdeniz meyve sineği Alanya'da üreticinin mücadele ettiği zararlı türlerden. İhraç edilen turunçgiller çeşitlerindeki zararı ülke ekonomisi yönünden çok önemli. Alanya'da üreticiler bu zararlı ile kültürel ve kimyasal yöntemlerle baş ediyor. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de üreticilerin mücadeleyi bırakmaması konusunda açıklamalarda bulundu. Akdeniz meyve sineğinin her bölge için risk oluşturduğunu aktaran Göktepe, ''Özellikle narenciye bahçelerinde yoğun olarak görülen bir zararlı tür.Diyelim ki benim bir parselim var ben kendi parselimde ilaçlamamı ya da entregre mücadele yöntemimi kullansam dahi, yan taraftaki diğer bahçede aynı mücadele yapılmıyorsa bu ''İlaçladık, kurtulduk'' anlamına gelmiyor. Bunun için zaten belirli bölgelerde entegre mücadele yöntemi var. Tuzaklarla uygulama yapılıyor'' diye konuştu. ''Haziran ayında biz de burada üreticilerimize yaptırdık'' diyen Göktepe, 'Kültürel yöntemlerle de mücadele yaptırıyoruz. Öncesinde bölgemizde narenciye çok fazlaydı. Bu nedenle öncesinde Akdeniz meyve sineği daha yoğundu. Şu anda çok yoğunluk görülmüyor. Çünkü, çoğunlukla üreticilerimiz kapama bahçeler yapıyorlar. Üreticilerimiz de bu konuda bilinçli, ilaçlamaları yapılıyor. Zaten bu konu da da gerekli bilgilendirmeyi üreticilerimize yapıyoruz. Son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye ve kullanılan ilaçlara da dikkat ediyorlar. Çok büyük risk oluşturmuyor ancak mücadelesi bırakılmadan devam etmesi lazım. Özellikle kış döneminde yumurta bırakılır. Kışı ağaç kovuklarında, budama yapılmış bahçelerin dallarında geçirirler. Havanın ısınması ile de yumurtadan çıkıp zarar eşiğine ulaşırlar. Bizim bölgemizde özellikle Akdeniz Meyve Sineği için ciddi anlamda kontrollü ilaçlama, kültürel mücadeleler yapılıyor. Bu nedenle aşırı bir riskimiz yok'' dedi.
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe Akdeniz meyve sineği hakkında Alanya'da üreticilerin bilinçli olduğunu aktarırken mücadelenin bırakılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Özellikle yaş meyve ve sebzede en önemli sorunlardan birisi olan Akdeniz meyve sineği Alanya'da üreticinin mücadele ettiği zararlı türlerden. İhraç edilen turunçgiller çeşitlerindeki zararı ülke ekonomisi yönünden çok önemli. Alanya'da üreticiler bu zararlı ile kültürel ve kimyasal yöntemlerle baş ediyor. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de üreticilerin mücadeleyi bırakmaması konusunda açıklamalarda bulundu.
Akdeniz meyve sineğinin her bölge için risk oluşturduğunu aktaran Göktepe, ''Özellikle narenciye bahçelerinde yoğun olarak görülen bir zararlı tür.Diyelim ki benim bir parselim var ben kendi parselimde ilaçlamamı ya da entregre mücadele yöntemimi kullansam dahi, yan taraftaki diğer bahçede aynı mücadele yapılmıyorsa bu ''İlaçladık, kurtulduk'' anlamına gelmiyor. Bunun için zaten belirli bölgelerde entegre mücadele yöntemi var. Tuzaklarla uygulama yapılıyor'' diye konuştu.
''Haziran ayında biz de burada üreticilerimize yaptırdık'' diyen Göktepe, 'Kültürel yöntemlerle de mücadele yaptırıyoruz. Öncesinde bölgemizde narenciye çok fazlaydı. Bu nedenle öncesinde Akdeniz meyve sineği daha yoğundu. Şu anda çok yoğunluk görülmüyor. Çünkü, çoğunlukla üreticilerimiz kapama bahçeler yapıyorlar. Üreticilerimiz de bu konuda bilinçli, ilaçlamaları yapılıyor. Zaten bu konu da da gerekli bilgilendirmeyi üreticilerimize yapıyoruz. Son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye ve kullanılan ilaçlara da dikkat ediyorlar. Çok büyük risk oluşturmuyor ancak mücadelesi bırakılmadan devam etmesi lazım. Özellikle kış döneminde yumurta bırakılır. Kışı ağaç kovuklarında, budama yapılmış bahçelerin dallarında geçirirler. Havanın ısınması ile de yumurtadan çıkıp zarar eşiğine ulaşırlar. Bizim bölgemizde özellikle Akdeniz Meyve Sineği için ciddi anlamda kontrollü ilaçlama, kültürel mücadeleler yapılıyor. Bu nedenle aşırı bir riskimiz yok'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop