Alanya Cikcilli Yerleşkesine İlk Temel Atılıyor
Alanya Cikcilli Yerleşkesine İlk Temel Atılıyor
Alanya tarihi bir günü yaşıyor. ALKÜ Cikcilli Yerleşkesine ilk binanın temeli, Hayırsever Hacıkadiroğlu’nun desteği ile atılıyor.
Alanya tarihi bir günü yaşıyor. ALKÜ Cikcilli Yerleşkesine ilk binanın temeli, Hayırsever Hacıkadiroğlu’nun desteği ile atılıyor.
Alanya’da ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) tarihi bir gün yaşanıyor. Master planlarını tamamlanan Alanya’ya Tıp Fakültesi Hastanesinin de kurulacağı Cikcilli Yerleşkesine ilk temel atılıyor. Hayırsever Hacıkadiroğlu ailesinin desteği ile Cikcilli Yerleşkesinin ilk binası olma özelliği taşıyacak olan ALKÜ Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı için temel atma töreni düzenleniyor. 9 Haziran Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek temel atma törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya’da yaşayan tüm vatandaşları davet etti. Rektör Kalan verdiği mesajda, “Çok kıymetli vatandaşlarımız. Kestel Yerleşkemizden sonra Alanya’da ikinci ama Alanya’nın en büyük yerleşkesi olacak Cikcilli Yerleşkesi için çalışmalarımızı tamamlayarak, ilk binamızın temelini atacağız. Hayırsever Hacıkadiroğlu ailesinin desteği ile Üniversitemizin Cikcilli Yerleşkesine yapımı gerçekleştirilecek olan ALKÜ Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı temel atma törenine katılımlarınızı beklerim.” diye konuştu.
“ALANYA’NIN EN BÜYÜK ARAŞTIRMA LABORATUVARINI KURUYORUZ”
Alanya dışında yapılması gereken tüm analizler ve testlerin laboratuvar tamamlandığında Alanya’da yapılabileceğini ifade eden Rektör Kalan, “Alanya’nın en büyük araştırma laboratuvarını kuruyoruz. Toplam 2.300 metrekare kapalı alana sahip olacak ve 3 kat olarak inşa edilecektir. Bu laboratuvar binasında 25 adet laboratuvar yer alacak. Alanya dışında yapılması gereken tüm analizler ve testler, merkezimin faaliyete geçmesiyle birlikte artık Alanya’da yapılacak. Bu sayede Alanya bölgesinde; sağlık, turizm, tarım gibi sektörlerin analiz işlemleri daha hızlı ve koordinasyonlu sonuçlanarak, sektörlerin yaşadığı sorunlar ortadan kaldırılacak ve zaman tasarrufu sağlanacak.” dedi.
HANGİ LABORATUVARLAR OLACAK?
Aralarında deney hayvanları laboratuvarı, su analizi, toprak analizi, gıda analizi, enstrümantal analiz, kozmetoloji, histopatoloji, hücre kültürü, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, moleküler patoloji, nanobiyoteknoloji ve elektron mikroskopi gibi laboratuvarlar yer alacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.