mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Özçelik Kendi Elemanını Özel Kalem Müdürü Yaptı

Dünya 09.08.2024 - 11:25, Güncelleme: 09.08.2024 - 11:25
 

Özçelik Kendi Elemanını Özel Kalem Müdürü Yaptı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in sahibi olduğu şahsi şirketinde görev yapan Atahan Uyar, istisnai kadrodan Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürü oldu.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinin ardından CHP’li belediyelerde ‘atama’ ve ‘kayırmacılık’ iddiaları manşet olmuştu. Alanya seçimlerini kazanan CHP’li Osman Tarık Özçelik’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan Atahan Uyar da bu kapsamda eleştirilere maruz kaldı. İstisnai kadrodan Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan Uyar’ın daha önce de Özçelik’in şirketlerinde görev yaptığı öğrenildi. Atamanın ardından Uyar’ın özel kalem kadrosundan memur olarak başka bir birimde görev yapacağı iddia edildi.  CHP LİDERİ ÖZEL DEFALARCA UYARMIŞTI CHP lideri Özgür Özel, daha önce CHP’li belediyelerde gündeme gelen ‘atama’ ve ‘kayırmacılık’ iddialarının ardından konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, "Çok önemli bir sınavdayız. Bütün gözler üzerimizde. Dikkatle bizi izliyorlar. O yüzden okyanusları geçip derelerde boğulmayacağız. Sonuna kadar başladığımız gibi devam edeceğiz. CHP'li belediyeler bizlerin 'çocuklarının, torunlarının uzun yıldır emeğimiz var hemen işe girmeli' diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri çocuğa, toruna, eşe, dosta iş sağlamak ya da ihale verip rant aktarmak için değil, biz bu belediyeleri, o çocukların geleceğini kurtarmak için kazandık" ifadelerine yer vermişti. İSTİSNAİ KADRO NEDİR ?  Atama yönünden, diğer memurluklar için gerekli bazı şartlardan bağışık tutulmuş kamu görevlerine istisnai memurluklar denilmektedir. İstisnai memur kadrolarına atanmak için herhangi bir sınava girme şartı aranmamaktadır. Atamaya, sınavlara, derece yükseltmesi ve kademe ilerlemesi haricinde kalan düzenlemeyle derece aylığı ile ataması yapılan memurlukları içermektedir. İstisnai memurluk için KPSS koşulu aranmamaktadır. İstisnai kadrolar varoluşları ile beraber büyük tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Ülkemizde sayısız vatandaşımızın atanmak için beklediği, çeşitli sınavlarla büyük uğraşlar verdiği günümüzde, bazı kişilerin bu kadrolar vasıtasıyla kolay bir şekilde memur olarak atanmaları büyük tepki almıştır. İstisnai kadrolara sınavsız olarak atama yapılabildiği için, istisnai kadroların amacı dışında kullanımı oldukça yaygındır. İstisnai kadrolara sınavsız olarak atama yapıldığı için öncelikle istisnai kadroların amaç dışı kullanımından bahsetmemiz gerekmektedir. Özellikle kısa aralıklarla bu kadrolara atama yapılıp, daha sonra başka memuriyet kadrolarına naklen atamalar kamu vicdanını yaralayacak seviyelere gelmiştir. Bir çok insanın atanmak için sınav beklediği bir ortamda bu kadrolar vasıtasıyla memuriyete başlatılmaları ve daha sonra da başka kadrolara atanmaları vakayı adiyeden olmuştur.
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in sahibi olduğu şahsi şirketinde görev yapan Atahan Uyar, istisnai kadrodan Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürü oldu.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinin ardından CHP’li belediyelerde ‘atama’ ve ‘kayırmacılık’ iddiaları manşet olmuştu. Alanya seçimlerini kazanan CHP’li Osman Tarık Özçelik’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan Atahan Uyar da bu kapsamda eleştirilere maruz kaldı. İstisnai kadrodan Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan Uyar’ın daha önce de Özçelik’in şirketlerinde görev yaptığı öğrenildi. Atamanın ardından Uyar’ın özel kalem kadrosundan memur olarak başka bir birimde görev yapacağı iddia edildi. 
CHP LİDERİ ÖZEL DEFALARCA UYARMIŞTI
CHP lideri Özgür Özel, daha önce CHP’li belediyelerde gündeme gelen ‘atama’ ve ‘kayırmacılık’ iddialarının ardından konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, "Çok önemli bir sınavdayız. Bütün gözler üzerimizde. Dikkatle bizi izliyorlar. O yüzden okyanusları geçip derelerde boğulmayacağız. Sonuna kadar başladığımız gibi devam edeceğiz. CHP'li belediyeler bizlerin 'çocuklarının, torunlarının uzun yıldır emeğimiz var hemen işe girmeli' diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri çocuğa, toruna, eşe, dosta iş sağlamak ya da ihale verip rant aktarmak için değil, biz bu belediyeleri, o çocukların geleceğini kurtarmak için kazandık" ifadelerine yer vermişti.

İSTİSNAİ KADRO NEDİR ? 

Atama yönünden, diğer memurluklar için gerekli bazı şartlardan bağışık tutulmuş kamu görevlerine istisnai memurluklar denilmektedir.

İstisnai memur kadrolarına atanmak için herhangi bir sınava girme şartı aranmamaktadır. Atamaya, sınavlara, derece yükseltmesi ve kademe ilerlemesi haricinde kalan düzenlemeyle derece aylığı ile ataması yapılan memurlukları içermektedir. İstisnai memurluk için KPSS koşulu aranmamaktadır.

İstisnai kadrolar varoluşları ile beraber büyük tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Ülkemizde sayısız vatandaşımızın atanmak için beklediği, çeşitli sınavlarla büyük uğraşlar verdiği günümüzde, bazı kişilerin bu kadrolar vasıtasıyla kolay bir şekilde memur olarak atanmaları büyük tepki almıştır. İstisnai kadrolara sınavsız olarak atama yapılabildiği için, istisnai kadroların amacı dışında kullanımı oldukça yaygındır.

İstisnai kadrolara sınavsız olarak atama yapıldığı için öncelikle istisnai kadroların amaç dışı kullanımından bahsetmemiz gerekmektedir. Özellikle kısa aralıklarla bu kadrolara atama yapılıp, daha sonra başka memuriyet kadrolarına naklen atamalar kamu vicdanını yaralayacak seviyelere gelmiştir. Bir çok insanın atanmak için sınav beklediği bir ortamda bu kadrolar vasıtasıyla memuriyete başlatılmaları ve daha sonra da başka kadrolara atanmaları vakayı adiyeden olmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop