mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Bakan Uraloğlu Tarih Verdi: Alanya - Antalya Otoyolu Müjdesi

Gündem 11.10.2024 - 09:45, Güncelleme: 11.10.2024 - 09:45
 

Bakan Uraloğlu Tarih Verdi: Alanya - Antalya Otoyolu Müjdesi

Antalya-Alanya Otoyolu projesine 2024 yılı bitmeden başlayacaklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, otoyol hizmete açıldığında yıllık toplam 6,6 milyar TL tasarruf sağlanacağı bilgisini verdi.

Yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle ulaşımın 4-5 saatleri bulduğu Antalya- Alanya yolunun, Limak Holding tarafından ihalesi alınan Yeni Antalya-Alanya Otoyolu projesi ile büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor. Bölgenin dört gözle beklediği otoyol ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin 2024 yılı bitmeden başlayacağını duyurdu. 'TURİZMİ OLUMLU ETKİLEYECEK' Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin özellikle yaz aylarında artan yol taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli şekilde karşılayacağını vurgulayan Uraloğlu, "Bölgedeki ticaret ve tarım sektörüne de hizmet edecek otoyol projemizin bölge turizmini olumlu yönde geliştireceğini öngörmekteyiz. Antalya-Alanya Otoyolu ile özellikle trafik güvenliği, can ve mal emniyetinin tam olarak sağlanmasının yanı sıra çevre illerden gelen trafiğin şehir içine uğramadan transit geçişini sağlayarak seyahat süresini kısaltılmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 6,6 MİLYAR TL TASARRUF EDİLECEK Uraloğlu, proje uzunluğu 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu'nun ana gövdesini 84 kilometre uzunluğunda 6 şeritten oluşacak şekilde, bağlantı yollarını ise 38 kilometre ve 4 şeritli olacak şekilde projelendirdiklerini ifade etti. Otoyolun hizmete açıldığında yıllık toplam 6,6 milyar TL tasarruf sağlayacağı bilgisini veren Uraloğlu, şunları kaydetti: "Otoyolla karbon emisyonunu 47 bin ton azaltmış olacağız. Otoyolumuz Serik Kavşağı'ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları'nın eteklerindeki koridoru takip ederek Konaklı'nın kuzeyinde Alanya Batı Kavşağı'nda sonlanacak. Proje içinde 7 kavşak, toplam 11 bin 300 metre uzunluğunda 8 tünel 7 bin 30 metrelik 19 viyadük ve 4 otoyol hizmet tesisi bulunacak."
Antalya-Alanya Otoyolu projesine 2024 yılı bitmeden başlayacaklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, otoyol hizmete açıldığında yıllık toplam 6,6 milyar TL tasarruf sağlanacağı bilgisini verdi.

Yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle ulaşımın 4-5 saatleri bulduğu Antalya- Alanya yolunun, Limak Holding tarafından ihalesi alınan Yeni Antalya-Alanya Otoyolu projesi ile büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor. Bölgenin dört gözle beklediği otoyol ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin 2024 yılı bitmeden başlayacağını duyurdu.

'TURİZMİ OLUMLU ETKİLEYECEK'
Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin özellikle yaz aylarında artan yol taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli şekilde karşılayacağını vurgulayan Uraloğlu, "Bölgedeki ticaret ve tarım sektörüne de hizmet edecek otoyol projemizin bölge turizmini olumlu yönde geliştireceğini öngörmekteyiz. Antalya-Alanya Otoyolu ile özellikle trafik güvenliği, can ve mal emniyetinin tam olarak sağlanmasının yanı sıra çevre illerden gelen trafiğin şehir içine uğramadan transit geçişini sağlayarak seyahat süresini kısaltılmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

6,6 MİLYAR TL TASARRUF EDİLECEK
Uraloğlu, proje uzunluğu 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu'nun ana gövdesini 84 kilometre uzunluğunda 6 şeritten oluşacak şekilde, bağlantı yollarını ise 38 kilometre ve 4 şeritli olacak şekilde projelendirdiklerini ifade etti.

Otoyolun hizmete açıldığında yıllık toplam 6,6 milyar TL tasarruf sağlayacağı bilgisini veren Uraloğlu, şunları kaydetti: "Otoyolla karbon emisyonunu 47 bin ton azaltmış olacağız. Otoyolumuz Serik Kavşağı'ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları'nın eteklerindeki koridoru takip ederek Konaklı'nın kuzeyinde Alanya Batı Kavşağı'nda sonlanacak. Proje içinde 7 kavşak, toplam 11 bin 300 metre uzunluğunda 8 tünel 7 bin 30 metrelik 19 viyadük ve 4 otoyol hizmet tesisi bulunacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop