mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kahramanmaraş’ta besicilerin saman telaşı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2024 - 11:02, Güncelleme: 16.07.2024 - 10:56
 

Kahramanmaraş’ta besicilerin saman telaşı

Kahramanmaraş’ta besicilerin saman telaşı

Kahramanmaraş kırsallarında yaşayan köylülerin hayvanları için kışlık telaşında yem hazırlama çalışmaları başladı.Dulkadiroğlu ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar 6 Şubat depremlerinde yara aldı. Bölgede yaşayan depremzedelerin bir kısmı ülke dışına, bir kısmı da farklı şehirlere yerleşti.Köy yerinde yaşamlarını sürdürmeye devam eden depremzedeler ise hayvanları için kışlık telaşına girdi. Torbalara alınan saman yemleri kış mevsiminde hayvanlar için stok yapılmaya başlandı.İbrahim Sevi adlı vatandaş, "Bizim geçimimiz hayvancılık ve çiftçilikle oluyor. Köyümüz deprem sonrası mahvoldu önceden çok güzeldi. Şu anda yaptığımız kış mevsiminde hayvanlara vermek için samanları çuvallıyoruz. Bunlar tarladan sap ve saman ayrılıp patostan geçtikten sonra elde ediliyor" dedi.Aziz Turan ise, "Biz deprem sonrası köyümüzde tutunduk bir yere gitmedik. Buradaki birçok vatandaş hiçbir şeyi kalmadığından dolayı yerlerini bırakıp yurt dışı ya da farklı yerlere göçmek zorunda kaldı. Biz yurdumuzda çiftçilik ve hayvancılık yapıyor üretimimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta besicilerin saman telaşı
Kahramanmaraş kırsallarında yaşayan köylülerin hayvanları için kışlık telaşında yem hazırlama çalışmaları başladı.
Dulkadiroğlu ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar 6 Şubat depremlerinde yara aldı. Bölgede yaşayan depremzedelerin bir kısmı ülke dışına, bir kısmı da farklı şehirlere yerleşti.
Köy yerinde yaşamlarını sürdürmeye devam eden depremzedeler ise hayvanları için kışlık telaşına girdi. Torbalara alınan saman yemleri kış mevsiminde hayvanlar için stok yapılmaya başlandı.
İbrahim Sevi adlı vatandaş, "Bizim geçimimiz hayvancılık ve çiftçilikle oluyor. Köyümüz deprem sonrası mahvoldu önceden çok güzeldi. Şu anda yaptığımız kış mevsiminde hayvanlara vermek için samanları çuvallıyoruz. Bunlar tarladan sap ve saman ayrılıp patostan geçtikten sonra elde ediliyor" dedi.
Aziz Turan ise, "Biz deprem sonrası köyümüzde tutunduk bir yere gitmedik. Buradaki birçok vatandaş hiçbir şeyi kalmadığından dolayı yerlerini bırakıp yurt dışı ya da farklı yerlere göçmek zorunda kaldı. Biz yurdumuzda çiftçilik ve hayvancılık yapıyor üretimimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop