mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

MRHS Randevusuna 2.8 Milyon Hasta Gitmedi !

Sağlık 01.12.2022 - 09:34, Güncelleme: 01.12.2022 - 09:34
 

MRHS Randevusuna 2.8 Milyon Hasta Gitmedi !

MRHS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) randevusuna geçen ay 4 bin hastanın gitmediği ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Koca, “Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum” uyarısında bulundu.

Kamuya geçen doktor sayısındaki artış MRHS randevu sayısını da artırdı. Türk Tabipler Birliği hasta muayene süresinin 20 Dakika ile sınırlandırılmasını isterken, kamu hastanelerinde doktor muayenesi bir kaç dakikayı geçmiyor.  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, MRHS randevularına riayet edilmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulundu. Gelinmeyen MRHS randevuların sistemi yavaşlattığını ifade eden Bakan Koca, “Geçen ay randevusu olanların 4’te biri muayene olmaya gelmedi. Bir ayda 4 hafta var. Gelinmeyen randevuların tamamının aynı haftada olduğunu kabul edelim. Sizce sağlık sistemi bundan nasıl etkilenirdi? İptal edilmeden gelinmeyen her bir randevu sistemi yavaşlatır.MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkân sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 2.8 Milyon Hasta MRHS Randevusuna Gelmedi ! Bakan Koca, şöyle devam etti, “Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi”  Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir.MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikâyeti kalmayanlar… Randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu biz de bilelim. 30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 1.183’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam 31.183 personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, 11.317 sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
MRHS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) randevusuna geçen ay 4 bin hastanın gitmediği ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Koca, “Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum” uyarısında bulundu.

Kamuya geçen doktor sayısındaki artış MRHS randevu sayısını da artırdı. Türk Tabipler Birliği hasta muayene süresinin 20 Dakika ile sınırlandırılmasını isterken, kamu hastanelerinde doktor muayenesi bir kaç dakikayı geçmiyor.  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, MRHS randevularına riayet edilmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulundu. Gelinmeyen MRHS randevuların sistemi yavaşlattığını ifade eden Bakan Koca, “Geçen ay randevusu olanların 4’te biri muayene olmaya gelmedi. Bir ayda 4 hafta var. Gelinmeyen randevuların tamamının aynı haftada olduğunu kabul edelim. Sizce sağlık sistemi bundan nasıl etkilenirdi? İptal edilmeden gelinmeyen her bir randevu sistemi yavaşlatır.MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkân sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2.8 Milyon Hasta MRHS Randevusuna Gelmedi !

Bakan Koca, şöyle devam etti, “Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi”  Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir.MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikâyeti kalmayanlar… Randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu biz de bilelim. 30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 1.183’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam 31.183 personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, 11.317 sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop