mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Oruç Tutanlar İçin Sağlık Önerileri

Sağlık 03.04.2022 - 14:18, Güncelleme: 04.04.2022 - 00:42
 

Oruç Tutanlar İçin Sağlık Önerileri

Ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 15 saate kadar çıkıyor. Bu süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, Ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından önem taşıyor.

Pandeminin halen devam ettiği şu süreçte İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, pandeminin olmasının sorun olmadığını belirterek, "Sorun pandemi sürecinde vücudunuzu doğru şekilde korumak. Hasta olmayan ve bu salgından etkilenmemiş kişiler arzu ettiği takdirde oruç tutabilirler’’" dedi. Özyaral’, oruç tutacakların Ramazan ayını sağlıklı tamamlamaları için bazı tavsiyelerde bulundu. GÜNDE AN AZ 2 LİTRE SIVI TÜKETİN "Bu süreçte sıvı tüketimine son derece önem vermeli, vücudunuzu asla susuz bırakmamalısınız" diyen Oğuz Özyaral, "Orucunuzu, iki bardak ılık su içerek açabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve suları, maden suyu, sabaha doğru kefir, domates suyu, domates çorbası tüketebilirsiniz. İftardan sonra türk kahvesi, siyah çay veya bitki çayları içebilirsiniz. İftarla sahur arasında kadınların 1.5 litre, erkeklerin ise 2 litre sıvı tüketmeleri şarttır. Bu miktarın içine çay ve kahve tüketimini koymamalısınız" dedi. Ayrıca oruç tutan kişiler bu süreçte doyuran ama beslemeyen gıdaları değil mutlak suretle besleyen gıdaları tüketmeleri gerektiğini ifade eden Özyaral, "Sofrada protein, karbonhidrat ve yağ oranının son derece dengeli olması gerekir. Bu nedenle mevsim sebze ve meyvelerinden hazırlanan sofralar son derece kıymetlidir. Karbonhidrat ağırlıklı yenilmemelidir. Pide, ekmek ve hamur işleri tüketilebilir. Bunların ölçüsü bir avuç içi büyüklüğü kadar olmalıdır" diye konuştu. DİYABET HASTALARI ÇOK DİKKAT ETMELİ! Özyaral, koronavirüsü en çok şekeri sevdiği için diyabetik hastaların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, yemeklerin tencere yemeği şeklinde pişirilmesi ve sunulması çok önemli olduğunu söyledi.   Sahurda, çorba olarak tarhana ya da domates çorbası tüketilebileceği ve tuzlu gıdalardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.  İSTANBUL (İGFA) - 
Ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 15 saate kadar çıkıyor. Bu süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, Ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından önem taşıyor.

Pandeminin halen devam ettiği şu süreçte İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, pandeminin olmasının sorun olmadığını belirterek, "Sorun pandemi sürecinde vücudunuzu doğru şekilde korumak. Hasta olmayan ve bu salgından etkilenmemiş kişiler arzu ettiği takdirde oruç tutabilirler’’" dedi.

Özyaral’, oruç tutacakların Ramazan ayını sağlıklı tamamlamaları için bazı tavsiyelerde bulundu.

GÜNDE AN AZ 2 LİTRE SIVI TÜKETİN

"Bu süreçte sıvı tüketimine son derece önem vermeli, vücudunuzu asla susuz bırakmamalısınız" diyen Oğuz Özyaral, "Orucunuzu, iki bardak ılık su içerek açabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve suları, maden suyu, sabaha doğru kefir, domates suyu, domates çorbası tüketebilirsiniz. İftardan sonra türk kahvesi, siyah çay veya bitki çayları içebilirsiniz. İftarla sahur arasında kadınların 1.5 litre, erkeklerin ise 2 litre sıvı tüketmeleri şarttır. Bu miktarın içine çay ve kahve tüketimini koymamalısınız" dedi.

Ayrıca oruç tutan kişiler bu süreçte doyuran ama beslemeyen gıdaları değil mutlak suretle besleyen gıdaları tüketmeleri gerektiğini ifade eden Özyaral, "Sofrada protein, karbonhidrat ve yağ oranının son derece dengeli olması gerekir. Bu nedenle mevsim sebze ve meyvelerinden hazırlanan sofralar son derece kıymetlidir. Karbonhidrat ağırlıklı yenilmemelidir. Pide, ekmek ve hamur işleri tüketilebilir. Bunların ölçüsü bir avuç içi büyüklüğü kadar olmalıdır" diye konuştu.

DİYABET HASTALARI ÇOK DİKKAT ETMELİ!

Özyaral, koronavirüsü en çok şekeri sevdiği için diyabetik hastaların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, yemeklerin tencere yemeği şeklinde pişirilmesi ve sunulması çok önemli olduğunu söyledi.  

Sahurda, çorba olarak tarhana ya da domates çorbası tüketilebileceği ve tuzlu gıdalardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.  İSTANBUL (İGFA) - 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop