mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Türk ekibi Antartika'ya ayak bastı

Bilim-Teknoloji 11.02.2022 - 09:24, Güncelleme: 11.02.2022 - 09:24
 

Türk ekibi Antartika'ya ayak bastı

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi uzun yolculuğun ve karantina sürecinin ardından beyaz kıtaya ayak bastı.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuğu ve 7 günlük karantina sürecini geride bıraktı. Güney yarım kürede yerleşimin olduğu en son nokta konumundaki Puerto Williams’ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla İstanbul’dan 21 Ocak’ta yolculuklarına başlayan ekip Antarktika’nın King George Adası’na geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre sefer ekibi, Antarktika Çevre Koruma Protokolü uyarınca kıtaya yerel olmayan canlıların taşınmasını engellemek için tedbirler aldı. Kıtaya uçmadan önce bütün valiz ve kıyafetlerini olası kalıntılar için dikkatle kontrol eden ekip, uçaktan inerken botlarını dezenfektan solüsyonda temizleyerek karaya ayak bastı.A ntarktika yolunda ekibe Portekiz ve Bulgaristan ile yapılan iş birlikleri kapsamında 2 yabancı bilim insanı da projelerini gerçekleştirmek üzere katıldı. TÜBİTAK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Harita Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden araştırmacılardan oluşan ekip, King George Adası açıklarında bulunan ve 30 gün boyunca çalışmalarını gerçekleştirecekleri Şili bayraklı Betanzos isimli araştırma gemisine botlar ile geçiş yaptı.Ekibin gemiye yerleşmesinin ardından lojistik ve bilimsel faaliyetlerine ilişkin ilk planlama toplantısı, sefer lideri ve yardımcıları koordinasyonunda gerçekleştirildi. 22 Ocak tarihinde başlayan yolculuklarının 2 ülke 4 şehir geçtikten sonra 2 Şubat'ta Antarktika kıtasına ulaştıklarını söyleyen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Lojistikten sorumlu sefer lider yardımcısı Özgün Oktar ‘Pandeminin ve yolculuğun zorlu kısımları geride kaldı. Bir yıldır hazırlandığımız saha çalışmalarına başlama zamanımız geldi. Şu an gemimizin ikmalleri yani kumanya, yakıt gibi ihtiyaçlarımız tamamlandı, bundan sonra yaklaşık 5 gün boyunca bizi zorlu bir deniz yolculuğu bekliyor" dedi.

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi uzun yolculuğun ve karantina sürecinin ardından beyaz kıtaya ayak bastı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuğu ve 7 günlük karantina sürecini geride bıraktı.

Güney yarım kürede yerleşimin olduğu en son nokta konumundaki Puerto Williams’ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla İstanbul’dan 21 Ocak’ta yolculuklarına başlayan ekip Antarktika’nın King George Adası’na geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre sefer ekibi, Antarktika Çevre Koruma Protokolü uyarınca kıtaya yerel olmayan canlıların taşınmasını engellemek için tedbirler aldı. Kıtaya uçmadan önce bütün valiz ve kıyafetlerini olası kalıntılar için dikkatle kontrol eden ekip, uçaktan inerken botlarını dezenfektan solüsyonda temizleyerek karaya ayak bastı.A ntarktika yolunda ekibe Portekiz ve Bulgaristan ile yapılan iş birlikleri kapsamında 2 yabancı bilim insanı da projelerini gerçekleştirmek üzere katıldı.

TÜBİTAK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Harita Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden araştırmacılardan oluşan ekip, King George Adası açıklarında bulunan ve 30 gün boyunca çalışmalarını gerçekleştirecekleri Şili bayraklı Betanzos isimli araştırma gemisine botlar ile geçiş yaptı.Ekibin gemiye yerleşmesinin ardından lojistik ve bilimsel faaliyetlerine ilişkin ilk planlama toplantısı, sefer lideri ve yardımcıları koordinasyonunda gerçekleştirildi.

22 Ocak tarihinde başlayan yolculuklarının 2 ülke 4 şehir geçtikten sonra 2 Şubat'ta Antarktika kıtasına ulaştıklarını söyleyen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Lojistikten sorumlu sefer lider yardımcısı Özgün Oktar ‘Pandeminin ve yolculuğun zorlu kısımları geride kaldı. Bir yıldır hazırlandığımız saha çalışmalarına başlama zamanımız geldi. Şu an gemimizin ikmalleri yani kumanya, yakıt gibi ihtiyaçlarımız tamamlandı, bundan sonra yaklaşık 5 gün boyunca bizi zorlu bir deniz yolculuğu bekliyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop