Kadriye Demirel
Köşe Yazarı
Kadriye Demirel
 

Atama Bekleyen Öğretmenler, Yeni Bakandan Müjde Bekliyor

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için Ücretli Öğretmen Başvurusu duyurusu yapıldı. Öğretmen açığı var mı? Öğretmen açığı varsa, öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen açığı yok mu? Öğretmen açığı yoksa, neden ücretli öğretmen başvurusu ilanı yapılıyor? Ücretli Öğretmenler niçin alınıyor? Öğretmen ihtiyacı yok, ücretli öğretmen ihtiyacı mı var? Bilmece gibi...  Madem öğretmen ihtiyacı var,  450 Bin öğretmen, atama beklerken atamaları neden yapıl mıyor? Ücretli Öğretmen başvurularının ilanı yapıldı, peki öğretmen ataması duyurusu ne zaman yapılacak? Hem kamuda hizmet veren diğer meslek kollarında  "ÜCRETLİ" statüsünde çalıştırılan kimse yokken, eğitim gibi önemli br hizmet kolunda neden "ÜCRETLİ" diye kavram ve statü yerleştirildi. Ücretli Öğretmenden maksat nedir? Daha kaliteli ve daha verimli bir hizmet almak mıdır yoksa hizmeti daha ucuza gerçekleştirmek midir? Eğer daha kaliteli bir hizmet alınıyorsa; ÜCRETLİ statüsünü tüm alanlara yayalım. Ücretli Siyasetçi, Ücretli Milletvekili, Ücretli Bakan, Ücretli Bürokrat, Ücretli Doktor, Ücretli Hakim, Ücretli Savcı, Ücretli Polis, vs.bu liste uzar gider. Değilse; Ücretli Öğretmenlik uygulamasını bir kenara bırakıp öğretmen ihtiyacını gidermek için, öğretmen ataması yapılsın. Genç öğretmenlerimiz; öğrencilerine, okullarına, ekmeklerine, hayallerine kavuşsun. Hem atama bekleyen öğretmenlerimiz hem de kaliteli bir eğitim için  öğretmen ataması bir gerekliliktir.Çünkü eğitim süreklilik isteyen bir süreçtir. Her öğretim  yılıyla yeniden başlayan ve değişkenlik gösteren bir uygulama olan Ücretli Öğretmenlik  nereden baksan eğitim için bir  yaradır. Eğitimin yaraları sarılsın.Ücretli Öğretmenliğe son verilip öğretmen ataması yapılsın. Atama bekleyen öğretmenlerimiz ve onları yetiştiren aileleri; yetkililerden,  özellikle görevine yeni başlayan Sayın Bakanımız Mahmut Özer'den bu müjdeli haberi bekliyor.
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2021 - Salı

Atama Bekleyen Öğretmenler, Yeni Bakandan Müjde Bekliyor

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için Ücretli Öğretmen Başvurusu duyurusu yapıldı. Öğretmen açığı var mı? Öğretmen açığı varsa, öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen açığı yok mu? Öğretmen açığı yoksa, neden ücretli öğretmen başvurusu ilanı yapılıyor? Ücretli Öğretmenler niçin alınıyor? Öğretmen ihtiyacı yok, ücretli öğretmen ihtiyacı mı var? Bilmece gibi...
 Madem öğretmen ihtiyacı var,  450 Bin öğretmen, atama beklerken atamaları neden yapıl mıyor? Ücretli Öğretmen başvurularının ilanı yapıldı, peki öğretmen ataması duyurusu ne zaman yapılacak?
Hem kamuda hizmet veren diğer meslek kollarında  "ÜCRETLİ" statüsünde çalıştırılan kimse yokken, eğitim gibi önemli br hizmet kolunda neden "ÜCRETLİ" diye kavram ve statü yerleştirildi. Ücretli Öğretmenden maksat nedir? Daha kaliteli ve daha verimli bir hizmet almak mıdır yoksa hizmeti daha ucuza gerçekleştirmek midir?
Eğer daha kaliteli bir hizmet alınıyorsa; ÜCRETLİ statüsünü tüm alanlara yayalım. Ücretli Siyasetçi, Ücretli Milletvekili, Ücretli Bakan, Ücretli Bürokrat, Ücretli Doktor, Ücretli Hakim, Ücretli Savcı, Ücretli Polis, vs.bu liste uzar gider. Değilse; Ücretli Öğretmenlik uygulamasını bir kenara bırakıp öğretmen ihtiyacını gidermek için, öğretmen ataması yapılsın. Genç öğretmenlerimiz; öğrencilerine, okullarına, ekmeklerine, hayallerine kavuşsun. Hem atama bekleyen öğretmenlerimiz hem de kaliteli bir eğitim için  öğretmen ataması bir gerekliliktir.Çünkü eğitim süreklilik isteyen bir süreçtir. Her öğretim  yılıyla yeniden başlayan ve değişkenlik gösteren bir uygulama olan Ücretli Öğretmenlik  nereden baksan eğitim için bir  yaradır. Eğitimin yaraları sarılsın.Ücretli Öğretmenliğe son verilip öğretmen ataması yapılsın. Atama bekleyen öğretmenlerimiz ve onları yetiştiren aileleri; yetkililerden,  özellikle görevine yeni başlayan Sayın Bakanımız Mahmut Özer'den bu müjdeli haberi bekliyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
petshop