mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Bileği kırılan Ukraynalı kadından 44 bin 555 TL’lik alçı faturası itirazı

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2023 - 12:27, Güncelleme: 11.08.2023 - 11:40
 

Bileği kırılan Ukraynalı kadından 44 bin 555 TL’lik alçı faturası itirazı

Bileği kırılan Ukraynalı kadından 44 bin 555 TL’lik alçı faturası itirazı

Antalya’da kızıyla pazar alışverişi yaparken bileği kırılan Ukraynalı kadına, giriş yaptığı özel hastanede bin 650 dolar fatura çıkarıldı. Duruma tepki gösteren ailenin itirazı üzerine hastane yönetimi 850 doları iade etti. Kalan 800 doları da fazla gören ailenin Türk damadı, "Yatış yok, bıçak yok, ameliyat yok ve bin 650 dolar fiyat çıkıyor. 850 doları geri yatırdılar ama bu alçıya 800 dolar da fazla" diyerek tepki gösterdi.Olay, 4 Ağustos Cuma günü Kemer ilçesi Aslan Bucak Mahallesi Cuma pazarında yaşandı. Savaştan kaçıp Antalya’ya yerleşen Olena Buletsa (61), burada Şeyhmus Doğan ile yakın bir tarihte evlenen kızı Kateryna Buletsa’la (32) pazar alışverişine çıktı. Kızıyla birlikte yürüdüğü sırada dengesini kaybedip yere düşen Olena Buletsa’nın bileği kırıldı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine Buletsa ambulansla Özel Kemer Yaşam Hastanesine götürüldü. Burada iddiaya göre, sadece röntgen ve alçıya bin 680 dolar (günün kuruyla 44 bin 555 TL) fatura kesildi. Buletsa ve kızı bu parayı ödeyip evlerine döndü. Faturayı gören damadı Şeyhmus Doğan hastaneye gidip faturaya hastane çalışanları ve yetkililerine tepki gösterip itiraz etti. Olaydan bir gün sonrası ise 850 dolar geri yatırıldı. Hala olayın şokunda olan aile, paranın bir bölümünün geri yatırılmasına rağmen 800 doları fazla bulduklarını savundu."Röntgen çekildi, cerrah kolu düzeltti ve bir alçı uyguladı"Bileği kırılan kadının kızı Kateryna Buletsa, olayı şu sözlerle anlattı:"Cuma günü annemle çarşıya gittik. Sebzelerin yanında çok su vardı. Annem kaydı ve düştü. İnsanlar yardım etti, ambulans çağırdı. Ambulans geldiğinde sigorta olup olmadığını sordular. Ne yazık ki yoktu. Ukrayna’da bir savaş var. Şimdi yaşamak zor. Hangi hastaneye götürüldüğümüzü bilmiyordum. Orada doktorlar tıbbi bakım sağlamaya başladı. Ücretsiz olmadığını söylediler. Başka bir kliniğe gidelim dedim. Doktor ’Türkiye’nin her yerinde pahalı’ dedi. Röntgen çekildi. Cerrah kolu düzeltti ve bir alçı uyguladı. Bin 650 dolarlık bir fatura çıkardılar. Sonra acilen ameliyat gerektiğini söylediler.""850 dolarını geri yatırdılar"Şeyhmus Doğan, “Hastaneye geldiklerinde sadece bir röntgen ve bu alçıyı yapıyorlar. Yatış yok, bıçak yok, ameliyat yok ve bin 650 dolar fiyat çıkıyor. Eşim devlet hastanesine gitmek istiyor, orası daha fazla para alır diyerek onu bu parayı ödemeye zorluyorlar. 44 bin 500 TL ödediler, 10 adet sargı bezi ve transfer. Ertesi gün ben gittim ve itiraz ettim. Polis çağırmamamı istediler. 850 dolarını geri yatırdılar. Kalan 800 dolar. Yine de bu alçıya 800 dolar verilir mi? Bu insanlar savaştan kaçtı, ben asgari ücretle çalışan birisiyim. Büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyorum” diye konuştu.
Bileği kırılan Ukraynalı kadından 44 bin 555 TL’lik alçı faturası itirazı
Antalya’da kızıyla pazar alışverişi yaparken bileği kırılan Ukraynalı kadına, giriş yaptığı özel hastanede bin 650 dolar fatura çıkarıldı. Duruma tepki gösteren ailenin itirazı üzerine hastane yönetimi 850 doları iade etti. Kalan 800 doları da fazla gören ailenin Türk damadı, "Yatış yok, bıçak yok, ameliyat yok ve bin 650 dolar fiyat çıkıyor. 850 doları geri yatırdılar ama bu alçıya 800 dolar da fazla" diyerek tepki gösterdi.
Olay, 4 Ağustos Cuma günü Kemer ilçesi Aslan Bucak Mahallesi Cuma pazarında yaşandı. Savaştan kaçıp Antalya’ya yerleşen Olena Buletsa (61), burada Şeyhmus Doğan ile yakın bir tarihte evlenen kızı Kateryna Buletsa’la (32) pazar alışverişine çıktı. Kızıyla birlikte yürüdüğü sırada dengesini kaybedip yere düşen Olena Buletsa’nın bileği kırıldı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine Buletsa ambulansla Özel Kemer Yaşam Hastanesine götürüldü. Burada iddiaya göre, sadece röntgen ve alçıya bin 680 dolar (günün kuruyla 44 bin 555 TL) fatura kesildi. Buletsa ve kızı bu parayı ödeyip evlerine döndü. Faturayı gören damadı Şeyhmus Doğan hastaneye gidip faturaya hastane çalışanları ve yetkililerine tepki gösterip itiraz etti. Olaydan bir gün sonrası ise 850 dolar geri yatırıldı. Hala olayın şokunda olan aile, paranın bir bölümünün geri yatırılmasına rağmen 800 doları fazla bulduklarını savundu.

"Röntgen çekildi, cerrah kolu düzeltti ve bir alçı uyguladı"
Bileği kırılan kadının kızı Kateryna Buletsa, olayı şu sözlerle anlattı:
"Cuma günü annemle çarşıya gittik. Sebzelerin yanında çok su vardı. Annem kaydı ve düştü. İnsanlar yardım etti, ambulans çağırdı. Ambulans geldiğinde sigorta olup olmadığını sordular. Ne yazık ki yoktu. Ukrayna’da bir savaş var. Şimdi yaşamak zor. Hangi hastaneye götürüldüğümüzü bilmiyordum. Orada doktorlar tıbbi bakım sağlamaya başladı. Ücretsiz olmadığını söylediler. Başka bir kliniğe gidelim dedim. Doktor ’Türkiye’nin her yerinde pahalı’ dedi. Röntgen çekildi. Cerrah kolu düzeltti ve bir alçı uyguladı. Bin 650 dolarlık bir fatura çıkardılar. Sonra acilen ameliyat gerektiğini söylediler."

"850 dolarını geri yatırdılar"
Şeyhmus Doğan, “Hastaneye geldiklerinde sadece bir röntgen ve bu alçıyı yapıyorlar. Yatış yok, bıçak yok, ameliyat yok ve bin 650 dolar fiyat çıkıyor. Eşim devlet hastanesine gitmek istiyor, orası daha fazla para alır diyerek onu bu parayı ödemeye zorluyorlar. 44 bin 500 TL ödediler, 10 adet sargı bezi ve transfer. Ertesi gün ben gittim ve itiraz ettim. Polis çağırmamamı istediler. 850 dolarını geri yatırdılar. Kalan 800 dolar. Yine de bu alçıya 800 dolar verilir mi? Bu insanlar savaştan kaçtı, ben asgari ücretle çalışan birisiyim. Büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyorum” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop