mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Betonlaşma Tarımı Tehtit Ediyor

Gündem 14.07.2023 - 14:57, Güncelleme: 14.07.2023 - 14:57
 

Alanya’da Betonlaşma Tarımı Tehtit Ediyor

Alanya’nın ülkeye ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan tarım arazileri betonlaşıyor. Verimli arazilerinin konutlaşması Alanya tarımını tehdit ediyor.

Türkiye’nin birçok önemli tarım merkezinde olduğu gibi Alanya’da da tarım arazileri betonlaşma riskiyle karşı karşıya kaldı. Verimli tarım arazilerinin yerini binaların alması ile gelecekte Alanya tarımının hangi konumda olacağı sorusunu akıllara getirdi. Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, konutların tarım arazilerine zarar verilmeden yapıldığını söylerken,  Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de üreticilere üretime devam etmeleri konusunda çağrıda bulundu. ‘İMAR PLANLARINDA TARIM DA GÖZETİLİYOR’ Küçüker, imar planlarının tarım arazileri gözetilerek yapıldığını belirterek vatandaşların istedikleri zaman itiraz edebileceklerini söyledi. Küçüker, “Bölgelerin imar planları uzun süren çalışmalar sonucunda yapılıyor. Süreçler ve çalışmalar vatandaşın onayıyla devam ediyor. Vatandaşların bu planlara itiraz etme hakkı her zaman var. Süreçler yıllar sürüyor. Görüşler alınarak imar planları yapılıyor. Bu süreç belli bir silsileyle gidiyor. Gereken yerlerden görüşler alınıyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün onay vermediği hiçbir yer imara açılamıyor. Konut ihtiyacı var ve tarım alanların yapılan konutlar vatandaşların rızası doğrultusunda imar planlarına uygun şekilde yapılıyor” dedi. ‘TARIMDAN VAZGEÇİLMESİN’ Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe arazisi olan vatandaşları üretim yapmaya çağırdı. Göktepe, “Arsa olan yerlerde 4-5 yıl önce tarım yapılıyordu. Buraları vatandaşlar tarım için değil konut için değerlendirmek istiyorlar. Bizde üreticilerimizin tarımdan vazgeçmesini istemiyoruz. Çünkü topraklar verimli ve bu topraklara konut yapılmasından şikayetçiyiz. Üreticilerimizin de konut yapmaktan vazgeçmelerini istiyoruz. Biz bu alanlarda tarımın üretimin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Alanya’nın ülkeye ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan tarım arazileri betonlaşıyor. Verimli arazilerinin konutlaşması Alanya tarımını tehdit ediyor.

Türkiye’nin birçok önemli tarım merkezinde olduğu gibi Alanya’da da tarım arazileri betonlaşma riskiyle karşı karşıya kaldı. Verimli tarım arazilerinin yerini binaların alması ile gelecekte Alanya tarımının hangi konumda olacağı sorusunu akıllara getirdi. Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, konutların tarım arazilerine zarar verilmeden yapıldığını söylerken,  Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de üreticilere üretime devam etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

‘İMAR PLANLARINDA TARIM DA GÖZETİLİYOR’
Küçüker, imar planlarının tarım arazileri gözetilerek yapıldığını belirterek vatandaşların istedikleri zaman itiraz edebileceklerini söyledi. Küçüker, “Bölgelerin imar planları uzun süren çalışmalar sonucunda yapılıyor. Süreçler ve çalışmalar vatandaşın onayıyla devam ediyor. Vatandaşların bu planlara itiraz etme hakkı her zaman var. Süreçler yıllar sürüyor. Görüşler alınarak imar planları yapılıyor. Bu süreç belli bir silsileyle gidiyor. Gereken yerlerden görüşler alınıyor. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün onay vermediği hiçbir yer imara açılamıyor. Konut ihtiyacı var ve tarım alanların yapılan konutlar vatandaşların rızası doğrultusunda imar planlarına uygun şekilde yapılıyor” dedi.
‘TARIMDAN VAZGEÇİLMESİN’
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe arazisi olan vatandaşları üretim yapmaya çağırdı. Göktepe, “Arsa olan yerlerde 4-5 yıl önce tarım yapılıyordu. Buraları vatandaşlar tarım için değil konut için değerlendirmek istiyorlar. Bizde üreticilerimizin tarımdan vazgeçmesini istemiyoruz. Çünkü topraklar verimli ve bu topraklara konut yapılmasından şikayetçiyiz. Üreticilerimizin de konut yapmaktan vazgeçmelerini istiyoruz. Biz bu alanlarda tarımın üretimin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop