mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

ALKÜ’de akreditasyon ve kalitenin önemi anlatıldı

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2024 - 11:30, Güncelleme: 23.01.2024 - 11:28
 

ALKÜ’de akreditasyon ve kalitenin önemi anlatıldı

ALKÜ’de akreditasyon ve kalitenin önemi anlatıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), “Akreditasyon ve Kalite” semineri veren Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı, yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu kaydetti.ALKÜ’DE yapılan bilimsel çalışmaların yanında akademik, idari personel ile öğrencilere yönelik çeşitli seminerler de düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya devam ediliyor. Hizmet içi eğitimler bünyesinde akademik ve idari personele yönelik Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından “Akreditasyon ve Kalite” semineri verildi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gün boyu süren seminere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALKÜ Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, dekanlar, akademik ve idari personel katıldı."En iyiyi nasıl buluruz arayışı olmalı"Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, kalite çalışmalarının yürütülmesinde dikkat edilecekler ve gerekli olanlar hakkında bilgi verdi. Yükseköğretimlerde kalite çalışmalarının en önemli madde olduğunun altını çizen Kılıç, “Kalite ile ilgili çok şey söylense de en başta bu işi ciddiye almak, ‘mış gibi yapmamak’ geliyor. Kalite kültürü bizlere çok uzak değil fakat algıda farklılık oluyor. İnsanlar, kaliteyi yıllarca ürün üzerinden değerlendirmişler. Kalite ilk ve en belirgin olarak Hammurabi Kanunları’nda karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Ahilik teşkilatlarımızda da yapılan çalışmalarda kalite standartları ortaya çıkmış. Yükseköğretimde kalite daha başka boyuta evriliyor. Burada öğrencinin yetiştirilmesinden sektörde istihdam edilmesine kadar kalite takibi gerekiyor. Bizim öğrencilerimizin yeterli kalitede yetişmiş olması sektöre de olumlu etki ediyor. Bunun yanında kalitenin sürdürülebilirliği için sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Kalite çalışmalarında sürekli olarak ‘En iyiyi nasıl buluruz?’ arayışı olması gerekiyor” dedi."İstihdamın önemi"Seminerin devamında Prof. Dr. Celil Çakıcı, “Akreditasyon ve Kalite” konusunu derinlemesine ele aldı. Akreditasyonun önemi, temel süreçler, öz değerlendirme raporunda dikkat edilecek hususlar konusunda detaylı bilgiler veren Çakıcı, yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu söyledi. Akreditasyon ve kalite çalışmalarında planlamanın ve izlenebilirliğin iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Çakıcı, aynı zamanda sürdürülebilirliğin de olması gerektiğini dile getirdi. Seminer, daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Kılıç, Çakıcı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.
ALKÜ’de akreditasyon ve kalitenin önemi anlatıldı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), “Akreditasyon ve Kalite” semineri veren Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı, yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu kaydetti.
ALKÜ’DE yapılan bilimsel çalışmaların yanında akademik, idari personel ile öğrencilere yönelik çeşitli seminerler de düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya devam ediliyor. Hizmet içi eğitimler bünyesinde akademik ve idari personele yönelik Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından “Akreditasyon ve Kalite” semineri verildi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gün boyu süren seminere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALKÜ Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, dekanlar, akademik ve idari personel katıldı.

"En iyiyi nasıl buluruz arayışı olmalı"
Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, kalite çalışmalarının yürütülmesinde dikkat edilecekler ve gerekli olanlar hakkında bilgi verdi. Yükseköğretimlerde kalite çalışmalarının en önemli madde olduğunun altını çizen Kılıç, “Kalite ile ilgili çok şey söylense de en başta bu işi ciddiye almak, ‘mış gibi yapmamak’ geliyor. Kalite kültürü bizlere çok uzak değil fakat algıda farklılık oluyor. İnsanlar, kaliteyi yıllarca ürün üzerinden değerlendirmişler. Kalite ilk ve en belirgin olarak Hammurabi Kanunları’nda karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Ahilik teşkilatlarımızda da yapılan çalışmalarda kalite standartları ortaya çıkmış. Yükseköğretimde kalite daha başka boyuta evriliyor. Burada öğrencinin yetiştirilmesinden sektörde istihdam edilmesine kadar kalite takibi gerekiyor. Bizim öğrencilerimizin yeterli kalitede yetişmiş olması sektöre de olumlu etki ediyor. Bunun yanında kalitenin sürdürülebilirliği için sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Kalite çalışmalarında sürekli olarak ‘En iyiyi nasıl buluruz?’ arayışı olması gerekiyor” dedi.

"İstihdamın önemi"
Seminerin devamında Prof. Dr. Celil Çakıcı, “Akreditasyon ve Kalite” konusunu derinlemesine ele aldı. Akreditasyonun önemi, temel süreçler, öz değerlendirme raporunda dikkat edilecek hususlar konusunda detaylı bilgiler veren Çakıcı, yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu söyledi. Akreditasyon ve kalite çalışmalarında planlamanın ve izlenebilirliğin iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Çakıcı, aynı zamanda sürdürülebilirliğin de olması gerektiğini dile getirdi. Seminer, daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Kılıç, Çakıcı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop