mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Lavanta hasadı yüzleri güldürdü

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2023 - 13:01, Güncelleme: 25.08.2023 - 12:31
 

Lavanta hasadı yüzleri güldürdü

Lavanta hasadı yüzleri güldürdü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde üreticilere lavanta fidesi hibe edilen Kaş’ın Yaylakılınçlı Mahallesi’nde hasat mutluluğu yaşanıyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimde yaşayan vatandaşların alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çalışmalara devam ediyor. Kaş ilçesi Yaylakılınçlı Mahallesi’nde atıl arazilerin değerlendirilmesi ve vatandaşa ek gelir sağlaması amacıyla hibe edilen lavantalar hasat ediliyor.Atıl alanlar lavanta ile değerleniyorTarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, lavanta desteğinin atıl olan alanların değerlendirilmesi ve üreticilere ek gelir için güzel bir proje olduğunu söyledi. Kalkan, “Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde 2021 yılında Yaylakılınçlı Mahallesi’ndeki üreticimize lavanta fide hibesi desteğinde bulunmuştuk. Fidelerini teslim alan üreticimiz tarlasına ekimini gerçekleştirdi. Lavanta fidelerimiz üreticilerimizin ellerinde adeta hayat buldu. Lavantalar burada çok güzel bir görsel şölen oluşturmuş” dedi.Ekonomik değeri yüksekSu kaynakları gittikçe tükendiği için suya göre tarım yapılması gerektiğini söyleyen Kalkan, “Lavanta susuz kıraç toprakların değerlendirilmesinde çok önemli bir bitki. Lavantalar sayesinde su kaynaklarını tüketmeden katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Lavanta ek gelir kaynağı olarak da oldukça büyük önem arz ediyor. Lavantanın çiçeklerinden yağ çıkartılarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca önemli bir pazar değeri olan lavanta balı üretilebiliyor. Yerelden kalkınma hedefinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların talepleri ile desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.Lavanta fideleri için hasat zamanıLavanta üreticisi İbrahim Ülker ise emekli olup köyüne döndüğü zaman ne yapabilirim diye düşündüğü sırada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin lavanta fidesi hibesini öğrendiğini belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek başvuruda bulundum. 2021 yılında lavanta fidelerini teslim aldım. Fideleri 9 dönüm olan arazime diktim. İlk hasadımı da geçen sene gerçekleştirdim. Şuan ikinci hasadımı gerçekleştiriyorum. Bölgemiz için güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Lavanta bahçesini gören köylülerimiz bu projeye daha çok ilgi göstermeye başladı. Onlar için öncülük yaptığım için mutlu oluyorum.”“Ek gelir kaynağı oldu”Üreticilerden Bayram Yağcı da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği lavanta hibesinden çok memnun olduklarını ve atıl olan arazilerini değerlendirdiklerini belirterek, “Kırsalda yaşayan vatandaşlar bu lavanta bahçelerinin gelir kaynağı olacağını bilmiyordu. Ek gelir kaynağı sağlamak isteyen vatandaşlar için teşvik edici bir proje oldu. Lavanta bahçemizi görenler çok beğendiklerini söylüyorlar” diye konuştu.
Lavanta hasadı yüzleri güldürdü
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde üreticilere lavanta fidesi hibe edilen Kaş’ın Yaylakılınçlı Mahallesi’nde hasat mutluluğu yaşanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimde yaşayan vatandaşların alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çalışmalara devam ediyor. Kaş ilçesi Yaylakılınçlı Mahallesi’nde atıl arazilerin değerlendirilmesi ve vatandaşa ek gelir sağlaması amacıyla hibe edilen lavantalar hasat ediliyor.

Atıl alanlar lavanta ile değerleniyor
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, lavanta desteğinin atıl olan alanların değerlendirilmesi ve üreticilere ek gelir için güzel bir proje olduğunu söyledi. Kalkan, “Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde 2021 yılında Yaylakılınçlı Mahallesi’ndeki üreticimize lavanta fide hibesi desteğinde bulunmuştuk. Fidelerini teslim alan üreticimiz tarlasına ekimini gerçekleştirdi. Lavanta fidelerimiz üreticilerimizin ellerinde adeta hayat buldu. Lavantalar burada çok güzel bir görsel şölen oluşturmuş” dedi.

Ekonomik değeri yüksek
Su kaynakları gittikçe tükendiği için suya göre tarım yapılması gerektiğini söyleyen Kalkan, “Lavanta susuz kıraç toprakların değerlendirilmesinde çok önemli bir bitki. Lavantalar sayesinde su kaynaklarını tüketmeden katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Lavanta ek gelir kaynağı olarak da oldukça büyük önem arz ediyor. Lavantanın çiçeklerinden yağ çıkartılarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca önemli bir pazar değeri olan lavanta balı üretilebiliyor. Yerelden kalkınma hedefinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların talepleri ile desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Lavanta fideleri için hasat zamanı
Lavanta üreticisi İbrahim Ülker ise emekli olup köyüne döndüğü zaman ne yapabilirim diye düşündüğü sırada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin lavanta fidesi hibesini öğrendiğini belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek başvuruda bulundum. 2021 yılında lavanta fidelerini teslim aldım. Fideleri 9 dönüm olan arazime diktim. İlk hasadımı da geçen sene gerçekleştirdim. Şuan ikinci hasadımı gerçekleştiriyorum. Bölgemiz için güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Lavanta bahçesini gören köylülerimiz bu projeye daha çok ilgi göstermeye başladı. Onlar için öncülük yaptığım için mutlu oluyorum.”

“Ek gelir kaynağı oldu”
Üreticilerden Bayram Yağcı da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği lavanta hibesinden çok memnun olduklarını ve atıl olan arazilerini değerlendirdiklerini belirterek, “Kırsalda yaşayan vatandaşlar bu lavanta bahçelerinin gelir kaynağı olacağını bilmiyordu. Ek gelir kaynağı sağlamak isteyen vatandaşlar için teşvik edici bir proje oldu. Lavanta bahçemizi görenler çok beğendiklerini söylüyorlar” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop