mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Korona Tablosu Kötüleşiyor

Gündem 19.07.2022 - 10:09, Güncelleme: 19.07.2022 - 10:09
 

Alanya’da Korona Tablosu Kötüleşiyor

Alanya merkezi ve bazı mahallelerde korona virüs vakalarında tekrar görülen yükseliş akıllara eski günlere mi dönülecek sorusunu getirdi. İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşlardan kişisel tedbir almalarını ve hatırlatma aşılarını yaptırmalarını istedi.

Alanya’da korona virüs vakaları tekrar yükselişe geçti. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kullanılarak yapılan kontrolde ilçe merkezindeki riskli bölgeleri gösteren kırmızı alanların giderek yayıldığı görüldü. Geçen yıl Covid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında tam kapanma ve ardından da kademeli normalleşme süreçleri sonrasında aşılama oranının yükselmesiyle vaka oranları iyice düşmüştü. Korona virüs vakalarıyla başarılı mücadelenin ardından tam anlamıyla normalleşmeye geçilmiş, buna karşın toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilmişti. Günlük vaka sayısının binin altına düşmesiyle toplu taşıma araçları için zorunlu hale getirilen maske takma uygulaması Mayıs 2022’de sona ermişti. Geride bırakılan sürecin ardından Alanya’da vaka sayılarında tekrar yükseliş başladı. HES uygulamasından yapılan kontrolde ilçe merkezi ve Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde riskli alan olarak tanımlanan kırmızı bölgelerin oluştuğu görüldü.  “ESKİ YASAKLAR YOK, İNSANLAR BİRAZ ÖZGÜR” Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşları hatırlatma dozlarını yaptırmaya davet etti. Aldemir, “Bu ara vakalar biraz arttı. Yurt dışından gelen misafirler var. Biraz da eski yasaklar yok. İnsanlar biraz özgür. Çok artış yok. 55 yaş üstü insanların hatırlatma dozlarını yaptırmaları gerekiyor. Vakalar çok ağır seyretmiyor. İnsanların kişisel önlem olarak maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. 55 yaş üstü insanları hatırlatma dozlarını yaptırmaya, 55 yaşın altında olan ve kronik hastalıkları bulunanları da aşı olmaya davet ediyorum” dedi.
Alanya merkezi ve bazı mahallelerde korona virüs vakalarında tekrar görülen yükseliş akıllara eski günlere mi dönülecek sorusunu getirdi. İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşlardan kişisel tedbir almalarını ve hatırlatma aşılarını yaptırmalarını istedi.

Alanya’da korona virüs vakaları tekrar yükselişe geçti. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kullanılarak yapılan kontrolde ilçe merkezindeki riskli bölgeleri gösteren kırmızı alanların giderek yayıldığı görüldü. Geçen yıl Covid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında tam kapanma ve ardından da kademeli normalleşme süreçleri sonrasında aşılama oranının yükselmesiyle vaka oranları iyice düşmüştü. Korona virüs vakalarıyla başarılı mücadelenin ardından tam anlamıyla normalleşmeye geçilmiş, buna karşın toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilmişti. Günlük vaka sayısının binin altına düşmesiyle toplu taşıma araçları için zorunlu hale getirilen maske takma uygulaması Mayıs 2022’de sona ermişti. Geride bırakılan sürecin ardından Alanya’da vaka sayılarında tekrar yükseliş başladı. HES uygulamasından yapılan kontrolde ilçe merkezi ve Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde riskli alan olarak tanımlanan kırmızı bölgelerin oluştuğu görüldü. 

“ESKİ YASAKLAR YOK, İNSANLAR BİRAZ ÖZGÜR”

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, vatandaşları hatırlatma dozlarını yaptırmaya davet etti. Aldemir, “Bu ara vakalar biraz arttı. Yurt dışından gelen misafirler var. Biraz da eski yasaklar yok. İnsanlar biraz özgür. Çok artış yok. 55 yaş üstü insanların hatırlatma dozlarını yaptırmaları gerekiyor. Vakalar çok ağır seyretmiyor. İnsanların kişisel önlem olarak maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. 55 yaş üstü insanları hatırlatma dozlarını yaptırmaya, 55 yaşın altında olan ve kronik hastalıkları bulunanları da aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop